Heb je vrienden en familie wonen in Zweden of moet je vaak bellen internationaal bellen i.v.m werk? Wat je reden ook is, bellen kan altijd goedkoper. Door je goed in te lezen kun je flink wat geld besparen. Goedkoop bellen naar Zweden is mogelijk voor iedereen. Lees direct verder, zodat jij straks niet meer teveel betaalt voor je belletjes naar Zweden.

Goedkoop bellen naar Zweden

Je kunt op verschillende manieren goedkoop bellen naar Zweden. Welke optie het beste is, hangt af van je telefoongebruik. Bel je regelmatig of wisselvallig? Bel je veel of weinig? Dit is belangrijk om te weten wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn. De drie bel technieken die we gaan bespreken in deze blogpost zijn:

  • Prepaid bellen
  • 0900 nummer
  • Telefoon abonnement

Goedkoop prepaid bellen

Met het gebruik van een prepaid simkaart kun je goedkoop bellen naar Zweden. Er zijn veel verschillende providers die prepaid bellen aanbieden. Het is belangrijk om goed de tarieven te vergelijken. De tarieven van de providers verschillen flink. Door de tarieven goed te vergelijken heb jij straks een prepaid simkaart met een goedkoop bel tarief. Naast de tarieven is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de Europese wetten met betrekking tot internet en bellen.

Prepaid provider
Vast MobielSMSStarttarief
Lebara€0,01
€0,15€0,007€0,19Bestellen

Bellen naar Zweden: Maximaal 23 cent

Binnen de EU zijn er twee belangrijke wetten actief met betrekking tot goedkoop bellen. We spreken hier over de wetten: roam it like home en maximaal beltarief. Roam it like home houdt in dat je data kunt gebruiken binnen de hele EU voor hetzelfde tarief als dat je in Nederland betaalt. De andere wet zorgt ervoor dat je maximaal 23 cent per minuut hoeft te betalen wanneer je internationaal belt. Internationaal bellen kost namelijk extra dan het normale tarief. De maximale kosten hiervoor zijn dus 23 cent per minuut. Dit maakt het erg gunstig voor mensen die goed bellen naar Zweden willen.

Bellen via een 0900 nummer

Een andere optie waarmee je goedkoop kunt bellen naar Zweden is bellen via een 0900 nummer. Bellen via een 0900 nummer is relatief goedkoop, maar de tarieven die je hiervoor betaalt kunnen niet op tegen de prepaid simkaart. Bellen via een 0900 nummer kan gemakkelijk met je mobiel of vaste huistelefoon. Let op, voor het bellen met een 0900 nummer betaal je dubbele kosten. Je betaalt je eigen belkosten plus de kosten van het 0900 nummer. Het is daarom verstandig om met je huistelefoon te gebruiken wanneer je wilt bellen naar een 0900 nummer. Een 0900 nummer is handig voor mensen die bijna nooit naar Zweden bellen. Bel jij regelmatig naar Zweden? Je kunt dan goedkoper uit zijn met een prepaid simkaart.

Bellen met een telefoonnummer

Als laatste optie kun je bellen met een telefoonabonnement. Bij het afsluiten van een telefoonabonnement is het van belang op de hoogte te zijn van je telefoon verbruik. Wanneer je eenmaal je abonnement hebt afgesloten kun je vaak niet meer terug. Je wilt er natuurlijk niet na 2 maanden achter komen dat je abonnement veel te groot is en je dus voor belminuten betaalt die je niet gebruikt. Dit is zonde, overweeg of een abonnement iets voor jou is of kies voor een prepaid simkaart.

Extra betalen voor internationaal bellen

Er worden extra kosten in rekening gebracht wanneer je naar Zweden belt via een telefoonabonnement. Deze kosten zijn maximaal 23 cent per minuut. Hierbij maakt het niet uit of je nog genoeg belminuten hebt of niet. Dit maakt een abonnement een stuk minder voordeliger voor het goedkoop bellen naar Zweden.