Hoe bel je het goedkoopste naar de andere kant van de wereld? Op deze pagina bespreken wij de mogelijkheden om op een goedkope manier naar Zuid-Afrika te bellen. In de tabellen zijn de tarieven te vinden voor het bellen met een prepaid simkaart en het bellen via een 0900 nummer.

Welke mogelijkheden zijn er?

In eerste instantie is het uiteraard mogelijk om op de ‘normale’ manier naar een ander land te bellen, via een vaste telefoon of je mobiel. Houd er wel rekening mee dat de tarieven voor het bellen naar het buitenland bij een Nederlandse provider vaak erg hoog liggen. Daarom is het verstandig om ook andere mogelijkheden te bekijken. Zoals bellen met een internationale prepaid simkaart, bellen via een 0900 nummer of bellen via internet. Via internet is met een wifi verbinding uiteraard de goedkoopste optie, maar hier zijn ook nadelen aan verbonden. Je contacten in het andere land beschikken bijvoorbeeld niet over een eigen internet verbinding dus zijn dan niet altijd bereikbaar. Daarnaast is het mogelijk dat de verbinding heel slecht is, waardoor je geen normaal gesprek kunt voeren. Een andere optie is dan om een prepaid simkaart van een internationale provider aan te schaffen.

Goedkoopste providers bellen naar Zuid Afrika

Prepaid ProviderVastMobielSMSStarttarief 
Lebara One€0,01€0,05€0,09€0,12Bestellen

Hoe werkt een prepaid simkaart
Een prepaid simkaart kan in elke simlockvrije telefoon gebruikt worden. Je kunt prepaid simkaarten van internationale providers online bestellen, maar de simkaarten zijn ook in benzinestations en supermarkten te koop. Soms moet je de simkaart activeren voor gebruik, dit gaat dan meestal telefonisch maar het is ook mogelijk dat je online op de website van de provider een aantal stappen moet volgen. Verder wijst het gebruik van de simkaart voor zich. Welke simkaart je het beste kunt kiezen is afhankelijk van welk land je wilt bereiken. Ook is het verstandig om de prepaid diensten van de provider te bekijken en te vergelijken met jouw wensen. Heb je een data bundel nodig voor mobiel internet bijvoorbeeld en wat zijn dan bij die provider de mogelijkheden? Daarnaast moet je rekening houden met het starttarief en meestal wordt er afgerekend per minuut, terwijl er bij Nederlandse providers tegenwoordig meestal wordt afgerekend per seconde (na de eerste minuut). Wanneer je de simkaart niet regelmatig gebruikt moet je wel op de houdbaarheid van het beltegoed blijven letten. Gelukkig ontvang je ook een sms’je wanneer je beltegoed bijna is verstreken, maar wanneer je de simkaart niet standaard in je telefoon hebt zitten mis je dit sms’je uiteraard. De meeste prepaid simkaarten zijn 6 maanden tot 12 maanden geldig. In de tussentijd wordt er dan gevraagd om je beltegoed op te waarderen, meestal met een minimum van 10,-. Bij sommige providers is het tegenwoordig niet meer verplicht om op te waarderen, het is dan voldoende om te bellen of een sms’je te versturen. Bekijk de voorwaarden van de provider goed zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Goedkoop prepaid bellen naar Zuid Afrika

Prepaid bellen naar Zuid Afrika is naar een vast nummer beduidend goedkoper, vooral bij de provider Lebara is het verschil groot. Bellen naar een vaste lijn kost €0,16 en naar mobiel €0,44. Ook bij Lyca is het een groot verschil. Het bellen naar nationale nummers is vaak wel wat duurder, ons advies is daarom ook om de internationale prepaid sim only alleen te gebruiken voor het bellen naar buitenlandse nummers. Bel je regelmatig naar het buitenland dan is het waarschijnlijk handiger om een goedkope prepaid telefoon aan te schaffen, zodat je altijd bereikbaar bent en je de simkaarten niet elke keer hoeft te verwisselen. Bel je veel naar verschillende landen of ga je vaak naar het buitenland dan is het beter om een wereldwijde simkaart aan te schaffen, waarbij je een bepaald tarief voor een specifieke zone betaalt. Dit vanwege het feit dat de tarieven per land sterk uiteen kunnen lopen.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland naar het buitenland te bellen is via een 0900 nummer. Let op dat er bij deze diensten wel meer kosten zijn dan alleen het 0900 tarief van de aanbieder, zoals het starttarief en de gesprekskosten per minuut van je provider. De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

  • Bedrijven mogen voor een 0900 klantenservice nummer via een vaste telefoon geen extra tarieven rekenen. Je betaalt alleen de standaard kosten van je provider + de kosten die het 0900 nummer rekent.
  • Het gemiddelde tarief voor goedkoop bellen naar Zuid-Afrika via een 0900 nummer voor bellen naar een vast nummer: €0.04 per minuut en bij een mobiel nummer is dit €0,06.
  • Het netnummer van Zuid Afrika: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het netnummer voor Zuid Afrika is 0027.
  • Onder het kopje “Servicenummers” op je rekening staan de kosten van het gebelde 0900 nummer.
  • De provider brengt voor het bellen van een 0900 nummer het tarief in rekening die je betaalt voor het bellen naar vaste nummers in Nederland.
  • Maak gebruik van een #: heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Betrekkingen Nederland en Zuid Afrika

Van heel Afrika is Zuid-Afrika de grootste handelspartner van Nederland. Nederland ondersteunt het land vooral met water, transport, logistiek en landbouw. Qua ontwikkelingshulp is Nederland het vanaf 2011 aan het afbouwen, Zuid-Afrika heeft ook de status van midden-inkomensland bereikt waardoor het niet meer nodig is. Wel blijft Nederland de economische ontwikkeling stimuleren.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vier × een =