Goedkoop bellen naar Vietnam, wie wilt dat nou niet? Bellen of sms’en naar vrienden, familie en/of kennissen in het buitenland is niet bepaald goedkoop. Tegenwoordig heb je speciale providers die dit soort diensten aanbieden. Vooralsnog kan het lastig zijn om de juiste provider te vinden die past bij jouw persoonlijke situatie. Zo wilt de ene persoon wat langer bellen en de ander wat korter. We hebben de voordeligste providers op een rijtje gezet. Zo kun je goedkoop bellen naar Vietnam.

Hoe bel ik goedkoop naar Vietnam?

Je kunt naar het buitenland bellen door gebruik te maken van je prepaid simkaart, sim only abonnement of mobiele abonnement. Dit is in de meeste gevallen een dure keuze, omdat je gemiddeld zo’n 7 cent per minuut betaald. Wil je goedkoop bellen naar Vietnam? Wij hebben de twee beste provider uitgekozen die je kunt gebruiken om te bellen naar Vietnam. Bekijk dan onze voordelige tarieven:

Prepaid ProviderVastMobielSMSStarttarief 
Lebara One€0,01€0,03€0,09€0,12Bestellen

Waarom bellen mensen vanuit Nederland naar Vietnam?

Dit is een goede vraag. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen motieven. Uit onze ervaring blijkt dat de meeste mensen bellen naar Vietnam, omdat:

  • Er meer dan 40.000 Vietnamezen in Nederland verblijven. Deze groep heeft vaak nog familie, vrienden en/of kennissen die in Vietnam wonen. De onderlinge communicatie verloopt in de meeste gevallen via de telefoon
  • Vietnam een opkomende economie is. Hierdoor zullen Nederlandse bedrijven vaker contact zoeken met Vietnamese bedrijven voor zakelijk contact

Historie tussen Nederland en Vietnam

In de loop van de 19e eeuw hebben veel Vietnamese migranten zich in Europa gevestigd. Tussen 1975 en 1991 zijn er ongeveer 8.200 vluchtelingen opgevangen in Nederland. Een aantal jaar later hebben de Europese Unie (EU) en Vietnam een akkoord getekend over de onderlinge handel. Dit heeft gezorgd voor een gezonde relatie tussen de Europese lidstaten en Vietnam. Nederland is de grootste Europese investeerder in Vietnam. Er wordt verwacht dat de economie de komende jaren sterk gaat groeien, wat resulteert in betere relatie tussen beide landen.