Een van de landen waar het meest naar wordt gebeld in Nederland is Turkije. Een groot aantal mensen in Nederland willen goedkoop naar Turkije bellen, met ieder zijn of haar eigen beweegredenen. In veel gevallen wordt echter niet voor de meest voordelige tarieven gebeld. Door de mogelijkheden om goedkoop naar Turkije te bellen te vergelijken, vind je gemakkelijk de voordeligste tarieven en kun je geld besparen op de belkosten!

Hoe bel je het goedkoopste naar Turkije?

Er kan op diverse manieren worden getelefoneerd naar Turkije, en ieder alternatief brengt andere een ander kostenpatroon met zich mee. Dankzij de onderlinge verschillen in gemiddelde kosten is het lastig om te bepalen welk alternatief het meest voordelig is. Waarom zou je 20 cent betalen als dit ook voor de helft kan? Om het je gemakkelijk te maken, heeft GoedkoopBellenNaar.nl een overzicht samengesteld van de alternatieven: via een 0900 nummer of via een prepaid simkaart.

Top 3 goedkoopste providers bellen naar Turkije

Prepaid ProviderVastMobielSMSStarttarief
Lebara€0,01€0,08€0,09€0,12Bestellen

Goedkoop prepaid bellen naar Turkije

Eén van de opties om goedkoper naar Turkije te bellen is met een prepaid simkaart. Uit onderzoek is gebleken dat de (start)tarieven van de verschillende providers sterk uiteen kunnen lopen. Naast de grote providers zoals KPN en Vodafone, zijn er een aantal providers actief op de markt die zich richten op de consument die regelmatig tot vaak belt naar Turkije. Bij deze providers gelden voordelige tarieven ten opzichte van de andere providers. In onderstaand tabel zijn drie van de voordeligste providers uitgelicht die zich op het bellen naar Turkije.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland goedkoop naar Turkije te bellen is via een 0900 nummer. De tarieven die 0900 nummers rekenen zijn vrij voordelig, maar kunnen niet op tegen de tarieven die bovenstaande mobiele providers rekenen. Je betaald namelijk naast het tarief dat het 0900 nummer rekent ook nog het tarief van je eigen (mobiele of vaste)provider!
Bel je met een vaste telefoon? Dan bieden 0900 nummers wel goedkope en makkelijke optie. Als je met enige regelmaat naar Turkije belt adviseren wij wel om een prepaid simkaart aan te schaffen, omdat je hiermee veel geld bespaart!

De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

 • Bedrijven mogen voor een 0900 klantenservice nummer via een vaste telefoon geen extra hoge tarieven rekenen. Je betaalt dus alleen voor het aantal belminuten dat je gebruikt tegen het standaardtarief van jouw provider, verhoogt met de tarieven die het 0900-nummer rekent. Heb je een belbundel of abonnement? Dan gebruik je gewoon de belminuten hieruit.
 • De tarieven die het 0900-nummer rekent zijn: Gemiddeld 6 cent per minuut voor bellen naar een vast nummer in Turkije (afhankelijk van de aanbieder).
  Voor goedkoop bellen naar een mobiel nummer is dit gemiddeld 15 cent per minuut.
 • Het Turkse netnummer: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het Turkse netnummer is 0090 (+90).
 • Maak gebruik van een #: Heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Waarom wordt er vanuit Nederland veel gebeld naar Turkije?

Vanuit Nederland wordt er veel gebeld naar Turkije, voornamelijk vanwege het feit dat er een grote Turkse gemeenschap woonachtig is. De voornaamste redenen voor de stijging in hoeveelheid telefoongesprekken vanuit Nederland naar Turkije zijn:

 • De grote Turkse gemeenschap in Nederland, bestaande uit ongeveer 400.000 personen (ongeveer 3% van de Nederlandse bevolking), heeft veelvuldig contact met familieleden en/of vrienden die woonachtig zijn in Turkije.
 • Nederland en Turkije hebben al meer dan 400 jaar een goede band met elkaar. Dit wordt bijvoorbeeld geuit in het feit dat Nederland een van de grootste investeerders is in Turkije om onder andere de handel te bevorderen. Er wordt vanuit Nederland veel zaken gedaan met zakelijke connecties of bedrijven in Turkije, door zowel de Turkse gemeenschap als overige zakenlui in Nederland. Zo is de handel tussen Nederland en Turkije in de afgelopen tien jaar verdriedubbeld met als belangrijkste producten levensmiddelen, energie en technologie. Deze samenwerkingen leiden uiteraard tot extra telefonisch verkeer.
 • Turkije is op economische vlak een zeer interessante markt. In het eerste kwartaal van 2014 is volgens het Turkse bureau voor statistiek (TÜIK) is de Turkse economie wederom gestegen met 4,3%. De Turkse economie is al 18 maanden achtereenvolgend gegroeid en zal naar verwachting blijven groeien.
 • Het aantal inwoners in Turkije stijgt al jaren met grote aantallen. Met bijna 80 miljoen inwoners is de Turkse markt vele malen groter dan de Nederlandse markt en is nog steeds groeiende. Derhalve is de Turkse markt een zeer interessante markt om zich te vestigen.
 • Vanwege de economische groei van Turkije en het aantal inwoners in Turkije is het een interessante markt om naar uit te breiden en vestigingen te openen in Turkije. Deze vestigingen hebben onderling veelvuldig (telefonisch) contact met elkaar.

Demografie en historie van Nederland & Turkije

Turkije en Nederland hebben al eeuwen banden met elkaar op verschillende manieren. Wat is de historie tussen de twee landen en hoeveel Turkse inwoners heeft Nederland?

De historie van Nederland & Turkije

Turkije en Nederland hebben al eeuwen lang contact met elkaar. Desondanks blijkt uit de statistieken van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat pas sinds 1960 de eerste Turken in Nederland kwamen wonen. De eerste Turkse immigranten kwamen voornamelijk naar Nederland om te werken.

De demografie van Turkse inwoners van Nederland

In de loop der jaren is het aantal Turkse mensen in Nederland gegroeid tot een aantal van ongeveer 400.000. Feiten over de Turkse gemeenschap in Nederland:

 • De Turkse gemeenschap is met dit aantal de belangrijkste en grootste herkomstgroep.
 • Bijna 73% van deze groep heeft een dubbele nationaliteit, een kwart enkel een Turkse en 2% enkel een Nederlandse nationaliteit.
 • In veel gevallen hebben minder welvarende Turkse mensen meer kansen in Nederland dan in Turkije, vandaar dat de Turkse gemeenschap is gegroeid.
 • Een groot deel van deze groep heeft familie en/of vrienden in Turkije wonen en bellen dan ook vaak naar Turkije.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *