Heb je familie of vrienden in Thailand zitten dan bel je daar vast ook regelmatig mee. Hoe doe je dit? Bel je gewoon met je vaste telefoon of bel je met je mobiel? Waarschijnlijk is dit niet de goedkoopste manier om te bellen naar Thailand. Op deze pagina bespreken wij een aantal alternatieven om telefonisch contact op te nemen met mensen in Thailand, voor zaken of privé, wij geven een aantal mogelijkheden die het bellen naar Thailand goedkoper moeten maken.

Welke mogelijkheden zijn er?

De mogelijkheden die wij in deze post toelichten zijn prepaid bellen en bellen via een 0900 nummer. Wanneer je met een prepaid sim only belt houd er dan rekening mee dat je kiest voor een internationale provider. Nederlandse providers hanteren namelijk een erg hoog tarief voor bellen naar het buitenland en er zijn juist speciale providers die zich specifiek richten op bellen naar het buitenland. In onderstaande tabel staan de goedkoopste providers op een rijtje. Let er op dat de vaste tarieven soms kunnen verschillen met de mobiele tarieven. Bekijk daarom vooraf welk nummer je belt, vast of mobiel?

Goedkoopste providers bellen naar Thailand

Prepaid ProviderVastMobielSMSStarttarief 
Lebara One€0,01€0,03€0,09€0,12Bestellen

Goedkoop prepaid bellen naar Thailand

Wij zetten een aantal voordelen voor je op een rijtje met betrekking tot bellen met een prepaid simkaart om het overzichtelijk te maken.

De voordelen van prepaid sim only

 • De simkaart is vaak gratis;
 • Je bestelt de simkaart gemakkelijk online;
 • De tarieven van een internationale provider / simkaart zijn vaak stukken voordeliger.

Waar moet je op letten bij een prepaid simkaart

 • Je toestel moet simlockvrij zijn (tegenwoordig zijn de meeste simlockvrij);
 • Schaf eventueel een tweede goedkope prepaid telefoon aan zodat je niet iedere keer van simkaart hoeft te wisselen en ook geen oproepen of berichten mist;
 • Let op de voorwaarden, meestal moet je een prepaid simkaart een keer in het half jaar opwaarderen of gebruiken;
 • Wanneer je bovenstaande niet doet vervalt je simkaart en dus ook je nummer.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland naar het buitenland te bellen is via een 0900 nummer. Let op dat er bij deze diensten wel meer kosten zijn dan alleen het 0900 tarief van de aanbieder, zoals het starttarief en de gesprekskosten per minuut van je provider. De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

 • Bedrijven mogen voor een 0900 klantenservice nummer via een vaste telefoon geen extra tarieven rekenen. Je betaalt dus voor het aangeboden tarief van het 0900 nummer + standaardtarief van je provider per minuut + een eventueel starttarief
 • Het gemiddelde tarief voor goedkoop bellen naar Thailand via een 0900 nummer is voor vast: €0,03 per minuut en voor mobiel: €0,05 per minuut.
 • Het netnummer van Thailand: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het netnummer voor Thailand is 0066.
 • Onder het kopje “Service nummers” op je rekening staan de kosten van het
  gebelde 0900 nummer.
 • De provider brengt voor het bellen van een 0900 nummer het tarief in rekening die je betaalt voor het bellen naar vaste nummers in Nederland. Heb je een prepaid bundel of een abonnement? Dan worden deze belminuten hieruit betaald.
 • Maak gebruik van een #: heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Betrekkingen Nederland en Thailand

Nederland heeft goede internationale betrekkingen met Thailand, in 2004 bestonden deze betrekkingen 400 jaar. De Nederlandse ambassade bevindt zich in de hoofdstad van Thailand, Bangkok. Van alle Europese landen uit de EU is Nederland de grootste investeerder in Thailand. De handel tussen de landen neemt ook toe. Ook het midden- en klein bedrijf van Nederland doet steeds meer zaken in Thailand. Daarnaast werken de landen ook samen op het gebied van onderwijs en wetenschap. Dit betekent dat er wordt samengewerkt met onderwijsinstellingen en universiteiten, ook is het mogelijk voor studenten uit Thailand om in Nederland te studeren. Verder probeert Nederland invloed uit te oefenen op de democratie en mensenrechten. Uit bovenstaande gegevens kan er in ieder geval opgemaakt worden dat er veel (telefonisch) contact is tussen de twee landen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × drie =