Vanuit Nederland wordt er door consumenten en bedrijven veelvuldig gebeld naar Suriname. Suriname valt zelfs in de top 5 meest gebelde landen vanuit Nederland. Op welke manieren bel je het voordeligste naar Suriname? Er zijn diverse mogelijkheden, die je gemakkelijk kunt vergelijken op GoedkoopBellenNaar.nl.

Hoe bel je het goedkoopste naar Suriname?

Er zijn diverse mogelijkheden om te bellen naar Suriname. Niet iedere mogelijkheid is even voordelig en daarom kan er geld worden bespaard door simpelweg de alternatieven te vergelijken. Om dit te vergemakkelijken, heeft GoedkoopBellenNaar.nl de alternatieven naast elkaar gezet.

Goedkoop prepaid bellen naar Suriname

Je kunt gebruik maken van een prepaid simkaart, let er wel op dat de tarieven van providers onderling enorm verschillen. Het is allereerst mogelijk om te kiezen voor een prepaid simkaart van een van de grote providers van Nederland, maar ook voor een simkaart van providers die zijn gespecialiseerd in het bellen naar Suriname. GoedkoopBellenNaar.nl heeft een top 3 samengesteld met beste en meest voordelige providers:

Top 3 Goedkoopste providers bellen naar Suriname

Prepaid provider
Vast MobielSMSStarttarief 
TeleSur* (BESTE KEUS)
€0,10
€0,10€0,10€0,10Bestellen
Lebara€0,05
€0,15€0,09€0,12Bestellen

* TeleSur: de tarieven gelden alleen indien er wordt getelefoneerd naar TeleSur of Tele G. Vanaf 1 juli 2012 biedt TeleSur een ‘Tweelandensimkaart’, waardoor er vanuit twee landen dezelfde tarieven worden gerekend.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland goedkoop naar Suriname te bellen is via een 0900 nummer. De tarieven die 0900 nummers rekenen zijn vrij voordelig, maar kunnen niet op tegen de tarieven die bovenstaande mobiele providers rekenen. Je betaald namelijk naast het tarief dat het 0900 nummer rekent ook nog het tarief van je eigen (mobiele of vaste) provider!
Bel je met een vaste telefoon? Dan bieden 0900 nummers wel goedkope en makkelijke optie. Als je met enige regelmaat naar Suriname belt adviseren wij wel om een prepaid simkaart aan te schaffen, omdat je hiermee veel geld bespaart!

De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

  • Bedrijven mogen voor een 0900 klantenservice nummer via een vaste telefoon geen extra hoge tarieven rekenen. Je betaalt dus alleen voor het aantal belminuten dat je gebruikt tegen het standaardtarief van jouw provider, verhoogt met de tarieven die het 0900-nummer rekent. Heb je een belbundel of abonnement? Dan gebruik je gewoon de belminuten hieruit.
  • De tarieven die het 0900 nummer rekent voor het bellen naar Suriname is voor bellen naar mobiel gemiddeld 35 cent per minuut en voor vast gemiddeld 15 cent per minuut.
  • Het Surinaamse netnummer: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het Surinaamse netnummer is 00597 (+597).
  • Maak gebruik van een #: heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Let erop dat je betaald voor de kosten van het 0900 nummer en de kosten van je eigen provider

Waarom wordt er in Nederland veel gebeld naar Suriname?

De grote hoeveelheid telefoontjes die worden gepleegd naar Suriname heeft een aantal redenen. De voornaamste redenen zijn:

  • Familiegerelateerd: veel Nederlanders hebben familie leven in Suriname. Uiteraard zoeken deze familieleden veel contact met elkaar.
  • Telefonisch zakelijk contact of contact tussen vestigingen onderling: veel Nederlandse bedrijven zijn namelijk ook gevestigd in Suriname (en vice versa). Het is gebleken dat een groot aantal Nederlandse bedrijven een belangrijk deel van de omzet realiseren in Suriname. Daarmee heeft Suriname een belangrijke focus in de ogen van deze bedrijven.
  • De betrekkingen tussen Nederland en Suriname: de twee landen hebben samen een historie opgebouwd en werken dan ook veelvuldig samen. Zo dragen veel Nederlandse bedrijven bij aan de infrastructuur van Suriname.

Demografie en historie van Nederland & Suriname

Suriname en Nederland hebben een nauwe band, met name vanwege het feit dat Suriname ooit tot Nederland behoorde.

De historie van Nederland & Suriname

De eerste Surinamers zijn rond de tweede wereldoorlog naar Nederland geëmigreerd met als voornaamste reden studeren. Een deel van deze studenten vertrok dan ook weer na hun studie om weer in Suriname te gaan wonen, maar er bleven ook mensen wonen in Nederland omdat er grotere kansen waren op aan goede baan.

Nadat Suriname in 1975 officieel onafhankelijk werd verklaard konden Surinamers kiezen voor een Nederlands of Surinaams paspoort. Een groot aantal Surinamers kozen toen voor het Nederlandse paspoort.

De demografie van Surinaamse inwoners van Nederland

Momenteel leven rond de 350.000 Surinamers in Nederland en is daarmee een van de grotere etnische bevolkingsgroepen in Nederland.

  • In Suriname worden er twintig talen gesproken, waardoor de meeste Surinamers dan ook meerdere talen spreken. De belangrijkste talen zijn Nederlands, Surinaams, Surinaams Hindoestaans, Javaans en Chinees. Dit komt met name door het feit dat de Surinamers bestaan uit verschillende bevolkingsgroepen, zoals: Indianen, Hindoestanen, Afrikanen, Javanen, Chinezen, Europeanen en Brazilianen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Surinamers#Surinamers_in_Nederland
  • De kansen op welvaart waren in Nederland groter dan in Suriname, waardoor het toentertijd aantrekkelijk was voor de Surinamers om te emigreren.
  • Veel Surinamers in Nederland hebben veel familie en/of vrienden in Suriname wonen waar ze veelvuldig contact mee zoeken.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =