Een hoop consumenten, bedrijven en politici van zowel Nederland als Spanje hebben vaak telefonisch contact met elkaar. Er zijn diverse mogelijkheden om naar andere landen te telefoneren. Ontdek de alternatieven op GoedkoopBellenNaar.nl!

Hoe bel je het goedkoopste naar Spanje?

Telefoneren naar Spanje kan op diverse manieren. De prijzen en tarieven onderling verschillen enorm. Dit kan het lastig maken om de goedkoopste te vinden. Om dit te vergemakkelijken, heeft GoedkoopBellenNaar.nl de alternatieven naast elkaar gezet.

Top 3 Goedkoopste providers bellen naar Spanje

Prepaid provider
Vast MobielSMSStarttarief 
Lebara One€0,01€0,12€0,09€0,12Bestellen

Goedkoop prepaid bellen naar Spanje

De eerste mogelijkheid is gebruik maken van een prepaid simkaart. De prijzen van de aanbieders van prepaid simkaarten zijn ongelijk aan elkaar. Je kunt uiteraard kiezen voor een van de grote providers. Er zijn echter ook providers waarvan de focus ligt op het voordelig internationaal telefoneren. GoedkoopBellenNaar.nl heeft een top 3 samengesteld met beste en meest voordelige providers.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland goedkoop naar Spanje te bellen is via een 0900 nummer. De tarieven die 0900 nummers rekenen zijn vrij voordelig, maar kunnen niet op tegen de tarieven die bovenstaande mobiele providers rekenen. Je betaalt namelijk naast het tarief dat het 0900 nummer rekent ook nog het tarief van je eigen (mobiele of vaste) provider!
Bel je met een vaste telefoon? Dan bieden 0900 nummers wel goedkope en makkelijke optie. Als je met enige regelmaat naar Spanje belt adviseren wij wel om een prepaid simkaart aan te schaffen, omdat je hiermee veel geld bespaart!
De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

  • Voor bellen naar Spanje via een 0900 nummer mag het bedrijf hierachter alleen de kosten voor het bellen rekenen. Je provider brengt daarnaast ook nog het standaardtarief in rekening voor de minuten die je gebeld hebt.
  • Goedkoop bellen naar Spanje via 0900 nummers kost gemiddeld 3 cent per minuut voor bellen naar vast en gemiddeld 8 cent per minuut voor bellen naar een mobiel nummer.
  • Het Spaanse netnummer: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het Spaanse netnummer is 0034 (+34).
  • Maak gebruik van een #: heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Waarom wordt er in Nederland veel gebeld naar Spanje?

Er bestaan verschillende redenen waarom er onderling wordt gebeld. De voornaamste redenen zijn:

  • Familie en/of vrienden in het andere land: een hoop Nederlanders hebben hun droom kunnen verwezenlijken; emigreren naar de Spaanse ‘costa’. Dit brengt echter wel de consequentie met zich mee dat familie en vrienden achterblijven in Nederland.
  • Zakelijk contact: meerdere Nederlandse bedrijven zijn ook gevestigd in Spanje (net zoals Spaanse bedrijven ook zijn gevestigd in Nederland). De vestigingen onderling hebben uiteraard telefonisch contact met elkaar. Daarnaast wordt er ook gehandeld tussen Nederlandse en Spaanse bedrijven.
  • De betrekkingen tussen Nederland en Spanje: als twee Europese landen is de samenwerking wordt bestempeld als goed. De landen werken samen op het gebied van politiek, economie en cultuur.

Demografie en historie van Nederland & Spanje

Spanje en Nederland hebben een nauwe band, ook aangezien beide landen tot de Europese Unie behoren.

De historie van Nederland & Spanje

Sinds 1999 hecht Nederland steeds meer waarde aan Spanje via het internationale cultuurbeleid. Op het gebied van culturele activiteiten als kunst, architectuur, muziek en dans onderhouden Nederland en Spanje een intensieve relatie.

De demografie van Spaanse inwoners van Nederland

Het totaal aantal geëmigreerde Spanjaarden is de afgelopen jaren gestegen tot bijna 39.000 in 2014. In tien jaar tijd is dit aantal gestegen met bijna 25%. Veel Spanjaarden hebben de sprong gewaagd omdat de kans op een baan hier groter was (en is) dan in Spanje.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

negentien − 13 =