Op deze pagina hebben wij een overzicht gemaakt van de manieren waarop je goedkoop naar Polen kunt bellen. Wanneer je naar het buitenland belt heb je te maken met zogeheten roamingkosten, daarom is het goed om te weten dat telefonisch contact met het buitenland ook op een goedkopere manier kan. Heb jij veel contact met familie of vrienden in Polen dan is het natuurlijk interessant om te weten hoe dit op de goedkoopste manier kan. Bekijk de tarieven in onderstaand overzicht.

Welke mogelijkheden zijn er?

Je kunt op verschillende manieren bellen met familie, vrienden of zakenrelaties in Polen. Je bent voordeliger uit met een speciale internationale prepaid simkaart of een 0900-nummer.

Top 3 goedkoopste providers bellen naar Polen

Prepaid ProviderVastMobielSMSStarttarief 
Lebara One€0,01€0,01€0,09€0,12Bestellen

Goedkoop prepaid bellen naar Polen

Met een Nederlandse provider ben je hoogstwaarschijnlijk duurder uit wanneer je naar het buitenland belt, tegenwoordig bestaan er wel speciale buitenlandbundels maar dit is vooral aantrekkelijk wanneer je zelf naar het buitenland op vakantie gaat. Er bestaan een aantal providers die gericht zijn op internationaal mobiel verkeer, in onderstaand overzicht staan de goedkoopste opties. Een prepaid simkaart is vaak gratis en je krijgt soms zelfs beltegoed cadeau.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland goedkoop naar Polen te bellen is via een 0900 nummer. De tarieven die 0900 nummers rekenen zijn vrij voordelig, maar kunnen niet op tegen de tarieven die bovenstaande mobiele providers rekenen. Je betaalt namelijk naast het tarief dat het 0900 nummer rekent ook nog het tarief van je eigen (mobiele of vaste) provider!
Bel je met een vaste telefoon? Dan bieden 0900 nummers wel goedkope en makkelijke optie. Als je met enige regelmaat naar Polen belt adviseren wij wel om een prepaid simkaart aan te schaffen, omdat je hiermee veel geld bespaart!
De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

  • Bedrijven mogen voor een 0900 klantenservice nummer via een vaste telefoon geen extra hoge tarieven rekenen. Je betaalt dus alleen voor het aantal belminuten dat je gebruikt tegen het standaardtarief van jouw provider, verhoogt met de tarieven die het 0900-nummer rekent. Heb je een belbundel of abonnement? Dan gebruik je gewoon de belminuten hieruit.
  • Goedkoop bellen naar Polen via een 0900 nummer kost gemiddeld €0,03 per minuut (naar de vaste lijn) en €0,08 per minuut voor bellen naar mobiel.
  • Het Poolse netnummer: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het Poolse netnummer is 0048.
  • Maak gebruik van een #: heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Waarom wordt er vanuit Nederland gebeld naar Polen?

Vanuit Nederland wordt er veel gebeld naar Polen omdat de Polen die werkzaam zijn voor een bepaalde periode in Nederland hun familie achterlaten in Polen en telefonisch contact met elkaar onderhouden. Ook op zakelijk gebied, door de nauwe handelsrelatie, is telefonisch contact noodzakelijk.

Demografie en historie van Nederland en Polen

Tussen Polen en Nederland is er veel handel, de twee landen werken ook samen op het gebied van politiek, economie, cultuur, onderwijs, wetenschap, veiligheid en defensie. Nederland heeft Polen geholpen het land aan te sluiten bij de Europese Unie. In Polen is Nederland een belangrijke buitenlandse investeerder. Naast de nauwe samenwerking is het ook bekend dat veel Poolse werknemers en zelfstandigen zich in Nederland vestigen. Ook zijn Polen werkzaam in de tuin- en landbouw, hierbij gaat het vooral om seizoenswerk. Volgens de Rijksoverheid wonen er ongeveer 100.000 Poolse migranten in Nederland.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vijf + 8 =