Bellen naar het buitenland is niet goedkoop. In veel gevallen wordt echter niet voor de meest voordelige tarieven gebeld. Bel jij veel naar Pakistan voor zaken of om met vrienden en/of familie in contact te blijven, dan wil je natuurlijk weten hoe je dit op de goedkoopste manier kunt doen. Op deze pagina zijn de tarieven en mogelijkheden om goedkoop naar Pakistan te bellen op een rijtje gezet. Op deze manier kun je gemakkelijk de voordeligste tarieven vinden en geld besparen op bel- en sms kosten.

Hoe bel je het goedkoopste naar Pakistan?

Er zijn meerdere manieren om naar het buitenland te bellen, met een prepaid simkaart of via een 0900-nummer. Verschillende providers richten zich specifiek op internationaal bellen en bieden goedkopere tarieven aan om naar bepaalde landen te bellen dan Nederlandse providers.

Top 3 goedkoopste providers bellen naar Pakistan

Prepaid ProviderVastMobielSMSStarttarief 
Lebara One€0,01 €0,03€0,09€0,12 Bestellen

Goedkoop prepaid bellen naar Pakistan

In bovenstaande tabel zijn de goedkoopste providers om naar Pakistan te bellen te zien. De tarieven lopen vaak sterk uiteen. De bekende Nederlandse providers zijn vaak duurder als het gaat om een internationaal telefoontje, daarom is het goedkoper om voor een internationale provider te kiezen. Een prepaid simkaart is niet duur om aan te schaffen en daarbij ontvang je in veel gevallen gratis beltegoed bij de aankoop van een prepaid simkaart.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland goedkoop naar Pakistan te bellen is via een 0900 nummer. De tarieven die 0900 nummers rekenen zijn vrij voordelig, maar kunnen niet op tegen de tarieven die bovenstaande mobiele providers rekenen. Je betaalt namelijk naast het tarief dat het 0900 nummer rekent ook nog het tarief van je eigen (mobiele of vaste) provider!
Bel je met een vaste telefoon? Dan bieden 0900 nummers wel goedkope en makkelijke optie. Als je met enige regelmaat naar Pakistan belt adviseren wij wel om een prepaid simkaart aan te schaffen, omdat je hiermee veel geld bespaart!
De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

  • Bedrijven mogen voor een 0900 klantenservice nummer via een vaste telefoon geen extra hoge tarieven rekenen. Je betaalt dus alleen voor het aantal belminuten dat je gebruikt tegen het standaardtarief van jouw provider, verhoogt met de tarieven die het 0900-nummer rekent. Heb je een belbundel of abonnement? Dan gebruik je gewoon de belminuten hieruit.
  • Goedkoop bellen naar Pakistan via een 0900 nummer kost voor bellen naar de vaste lijn: €0,10 per minuut. Voor bellen naar mobiel wordt er gemiddeld €0,07 per minuut gerekend. Wat je uiteindelijk betaalt is afhankelijk van de aanbieder.
  • Het Pakistaanse netnummer: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het Pakistaanse netnummer is 0092.
  • Maak gebruik van een #: heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Waarom wordt er vanuit Nederland veel gebeld naar Pakistan?

  • Er wonen meer dan 20.000 mensen van Pakistaanse afkomst in Nederland. Veel inwoners hebben contact met familie, vrienden of andere relaties in Pakistan. Deze relaties worden vaak via telefonisch contact onderhouden.
  • Ook voor zakelijke aangelegenheden is er telefonisch contact tussen de twee landen.
  • Verder importeren en exporteren de landen onderling producten. Dit zorgt natuurlijk ook voor veel telefonisch verkeer. Nederland is Pakistaans 9e exportland.

Demografie en historie van Nederland en Pakistan

Sinds 1947 onderhouden Pakistan en Nederland betrekkingen. Nederland en Pakistan zijn belangrijke handelspartners. Volgens het CBS zijn er 11 943 mensen woonachtig in Nederland die in Pakistan zijn geboren. Sinds 2012 is Nederland de ontwikkelingssteun met Pakistan al aan het afbouwen. De samenwerking tussen de landen is goed, en Nederland richt zich nu vooral op de vrede, veiligheid en stabiliteit van het land. Denk hierbij aan extremisme, mensenrechten, onderwijs en politieke ontwikkelingen. Ook op zakelijk gebied werken de landen samen. Het zal je niet verbazen dat Nederland veel textiel importeert uit Pakistan. Daarnaast liggen er voor Nederlandse bedrijven ook kansen in Pakistan, zoals in de landbouw, watervoorziening, energie en IT.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + zeven =