Op deze pagina geven wij de belangrijkste tarieven weer van de goedkoopste opties om naar mobiele nummers te bellen. Er zijn twee invalshoeken voor goedkoop mobiel bellen, te weten:

Sim Only Abonnementen & Prepaid Simkaarten

Met sim only abonnementen is er sprake van meestal een één of twee jarig contract, waardoor providers vaak goedkopere tarieven kunnen hanteren als prepaid. Echter zijn er een aantal providers waaronder Simyo en Telfort die behoorlijk aantrekkelijke prepaid tarieven kunnen hanteren. De prepaid tarieven zijn gebaseerd op bellen per minuut naar zowel mobiel als vaste telefonie. Bij sim only abonnementen wordt er gerekend in minuten waardoor het dus niet uitmaakt of je naar een mobiel nummer belt of een vaste telefoon aansluiting.

Top 3 Prepaid Simkaarten

Onderstaand geven wij de top drie prepaid sim only kaarten weer. Deze top 3 is verkozen op basis van zo goedkoop mogelijke tarieven. Let op dat niet alle providers zo goedkoop lijken als men zegt. Simyo rekent bijvoorbeeld af per seconden en Telfort per minuut. Dit betekent dat je met Telfort eigenlijk iets meer betaald dan de gestelde tarieven per minuut.

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50
per seconde
Bestellen

KPN€0,20€0,152,4 cent€10,-
per seconde
Bestellen
Lebara One€0,09€0,093 centmaximaal €15,-
per minuut
Bestellen

Goedkoop bellen met Sim only Abonnementen

Vergelijk onderstaand vooraanstaande goedkope sim only abonnementen!

Jouw verbruik en wensen

In bovenstaande vergelijker vind je gemakkelijk niet alleen het goedkoopste abonnement maar ook het abonnent dat het beste bij jouw verbruik past. Wanneer kies je voor een sim only abonnement? Een sim only abonnement is interessant wanneer je al in het bezit bent van een telefoon en dus geen nieuw toestel nodig hebt. Je wilt geen prepaid simkaart omdat je wel genoeg belt, sms’t en data verbruikt en met een abonnement in dit geval een lager tarief betaalt. Tegenwoordig zijn er ook sim only abonnementen van een maand. Je bent dus niet meer verplicht om altijd te kiezen voor een 1 of 2 jarig abonnement. Uiteraard werkt het wel zo dat hoe langer je abonnement duurt hoe voordeliger de tarieven zullen zijn.

Hoe werkt de vergelijker?

Je kiest eerst voor een provider of een netwerk. Zoals je misschien wel weet zijn er maar een aantal grote providers in Nederland, de andere providers (MVNO’s genaamd) maken gebruik van het netwerk van die providers. Kies je bijvoorbeeld voor Simyo dan maak je gebruik van het netwerk van KPN. Vervolgens maak je de keuze uit de maximale abonnementsprijs en het minimaal aantal minuten, sms’jes en data die je nodig hebt. Dit kun je bijvoorbeeld bepalen door naar je eerdere verbruik te kijken. Bij de meeste providers is het mogelijk om online in te loggen op je persoonlijke pagina en om je verbruik in te zien. Is dit heel onregelmatig dan is het moeilijker om het minimum te bepalen, wij raden dan aan om voor iets meer te kiezen zodat je minder snel buiten je bundel gaat. De tarieven buiten je bundel zijn namelijk aanzienlijk hoger! Tot slot kies je in de vergelijker of 4G je voorkeur heeft, wat de gewenste abonnementsduur moet zijn en of je een nieuw abonnement zoekt of je abonnement wilt verlengen. Op basis van jouw gegevens komt er een provider met abonnement naar boven en hoef je zelf dus niet alle providers afzonderlijk te onderzoeken.