Tussen Nederland en Marokko wordt veel getelefoneerd, zowel consumenten als bedrijven. Uiteraard willen zowel consumenten als bedrijven dit zo goedkoop mogelijk doen, maar doen dit in veel gevallen niet. Om de goedkoopste manier te bepalen, heeft GoedkoopBellenNaar.nl de mogelijkheden onder elkaar gezet om te vergelijken en zo goedkoop mogelijk te telefoneren naar Marokko.

Hoe bel je het goedkoopste naar Marokko?

Er zijn diverse belmogelijkheden. De hoeveelheid mogelijkheden biedt kansen voor een consument, maar kan ook zorgen voor minder transparantie op de markt omdat iedere mogelijkheid andere kosten hebben. Om het je gemakkelijk te maken, heeft GoedkoopBellenNaar.nl een overzicht samengesteld van de alternatieven.

Top 3 Goedkoopste providers bellen naar Marokko

Prepaid provider
Vast MobielSMSStarttarief 
Lebara€0,01€0,25€0,09€0,12Bestellen

Goedkoop prepaid bellen naar Marokko

Het is mogelijk om bijvoorbeeld een familielid in Marokko te bereiken met behulp van een prepaid simkaart. Ook hier lopen de tarieven sterk uiteen. Enerzijds zijn er de bekende Nederlandse providers. Anderzijds zijn er providers die zich specifiek richten op het telefoneren naar Marokko. Bij deze providers gelden voordelige tarieven ten opzichte van de andere providers. In bovenstaande tabel zijn drie van de voordeligste providers uitgelicht die zich richten op het bellen naar Marokko.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland goedkoop naar Marokko te bellen is via een 0900 nummer. De tarieven die 0900 nummers rekenen zijn vrij voordelig, maar kunnen niet op tegen de tarieven die bovenstaande mobiele providers rekenen. Je betaalt namelijk naast het tarief dat het 0900 nummer rekent ook nog het tarief van je eigen (mobiele of vaste) provider!
Bel je met een vaste telefoon? Dan bieden 0900 nummers wel goedkope en makkelijke optie. Als je met enige regelmaat naar Marokko belt adviseren wij wel om een prepaid simkaart aan te schaffen, omdat je hiermee veel geld bespaart!

De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

  • De bedrijven die de service van 0900 nummers aanbieden mogen alleen de tarieven rekenen voor het bellen naar Marokko (dus geen verhoogde tarieven voor bellen naar een 0900 nummer). Daarbovenop betaal je ook nog de provider voor de gebruikte belminuten.
  • Goedkoop bellen naar Marokko via een 0900 nummer kost gemiddeld 45 cent per minuut voor bellen naar mobiel en gemiddeld 5 cent voor bellen naar de vaste lijn.
  • Het Marokkaanse netnummer: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het netnummer is 00212 (+212).
  • Maak gebruik van een #: heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Waarom wordt er vanuit Nederland veel gebeld naar Marokko?

Marokkaanse en Nederlandse inwoners en bedrijven hebben verschillende redenen om contact te zoeken met het andere land. Een van de redenen is het feit dat het aantal Marokkaanse inwoners in Nederland behoort tot de grootste herkomstgroepen. De belangrijkste beweegredenen zijn:

  • Meer dan 370.000 Nederlanders zijn van Marokkaanse afkomst. Een hoop van deze inwoners hebben nog familie, vrienden of andere relaties in Marokko. Deze relaties worden vaak onderhouden via de telefoon.
  • Marokko en Nederland hebben een intensieve relatie die al jarenlang wordt onderhouden. Het jaar 2010 stond bijvoorbeeld in het teken van de 400-jarige diplomatieke relatie tussen de twee landen.
  • Nederlandse bedrijven met vestigingen in Marokko: een hoop Nederlandse bedrijven zijn ook gevestigd in Marokko. De belangrijkste sectoren zijn elektronica, chemie en olie en gas.
  • Handel: de landen importeren en exporteren onderling veel producten. Dit zorgt ervoor dat er veel telefonisch contact. Voor Marokko behoort Nederland tot de top 10 van belangrijkste exportlanden. In Nederland is Marokko als exportland nummer 16.
  • De Marokkaanse economie heeft zich de afgelopen jaren enorm weten te ontwikkelen en is zeer gegroeid. De Marokkaanse wordt gezien als zeer constant en is de afgelopen halve eeuw onafgebroken gegroeid.

Demografie en historie van Nederland & Marokko

De nauwe band tussen Marokko en Nederland wordt al meer dan 400 jaar in stand gehouden. In meer dan vier eeuwen hebben de landen een flinke historie opgebouwd.

De historie van Nederland & Marokko

Meer dan 400 jaar geleden was Marokko het eerste Afrikaanse land waar Nederland een verdrag mee heeft gesloten. De twee landen werken tegenwoordig samen op een aantal gebieden: politieke betrekkingen, economische betrekkingen, op het gebied van onderwijs en als laatste cultuur. Nederland is bijvoorbeeld niet betrokken bij de ontwikkeling van Marokko.

Door de eeuwen heen zijn steeds meer Marokkanen verhuisd naar Nederland. In 2014 is dit aantal gestegen tot bijna 375.000.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vijf × vier =