Er zijn verschillende redenen om naar Kroatië te bellen. Je hebt bijvoorbeeld familie en vrienden in Kroatië of je handelt met Kroaten. Wat je reden ook is, bellen kan altijd goedkoper. In deze blogpost leggen we uit hoe je goedkoop kunt bellen naar Kroatië.

Hoe kun je goedkoop bellen naar Kroatië?

Goedkoop bellen naar Kroatie kan op drie verschillende manieren. Wat het goedkoopst is, hangt af van hoeveel je belt en hoe regelmatig. De opties die je hebt zijn:

 • Prepaid bellen
 • Bellen via 0900 nummer
 • Bellen met een Telefoonabonnement

Goedkoop prepaid bellen naar Kroatië

Je kunt voordelig bellen naar Kroatië door gebruik te maken van een prepaid simkaart. Let er hierbij op dat de tarieven per provider flink kunnen verschillen. Door alle providers goed met elkaar te vergelijken zorg je ervoor dat je straks het goedkoopst uit bent. Hieronder vind je een top 4 met de, in onze ogen, beste/goedkoopste prepaid simkaarten.

Prepaid provider
Vast MobielSMSStarttarief 
Lebara€0,09
€0,009€0,15€0,15Bestellen

Voordelen van prepaid bellen

Prepaid bellen is een mogelijkheid waarmee voordelig bellen naar Kroatie mogelijk wordt. Met een prepaid kaart bescherm je jezelf tegen:

 • hoge maandelijkse kosten
 • over je bundel heen bellen

Je hoort vaak dat mensen per ongeluk over hun bundel heen bellen en met hoge onverwachte kosten komen te zitten. Voorkom dit door te kiezen voor een prepaid simkaart. Met een prepaid simkaart bel je totdat je belminuten op zijn. Anders dan bij een abonnement kun je met een prepaid simkaart niet over je bundel heen bellen. Ook betaal je geen maandelijks bedrag voor een prepaid simkaart.

Maximaal 23 cent per minuut

Kroatië is in 2013 toegetreden tot de EU. Dit betekent dat alle EU wetten ook voor Kroatië gelden. Op mei 2019 heeft de EU een wet aangenomen die ervoor zorgt dat de maximale kosten voor bellen naar een lidstaat 23 cent per minuut is. Dit maakt bellen in de EU een stuk goedkoper en veiliger.

Bellen naar Kroatië met een 0900 nummer

Een andere manier waarmee je voor een gunstig prijs naar Kroatië te bellen is via maken een 0900 nummer. Met een 0900 nummer kun je voor een vast tarief bellen naar een telefoonnummer in Kroatië. Deze tarieven zijn vaak wel hoger dan de bovenstaande prepaid tarieven. Let op! met een 0900 nummer betaal je het standaardtarief van je provider plus de 0900 kosten. Gebruik maken van een 0900 nummer is voornamelijk interessant wanneer je niet vaak naar Kroatië belt en je belt via een vaste telefoon. Bel je regelmatig naar Kroatië? Overweeg dan een prepaid simkaart om de kosten te verlagen.

Bellen met een telefoonabonnement

Naast prepaid bellen kun je ook een telefoonabonnement afsluiten. Bij de keuze tussen prepaid en een abonnement is het belangrijk om op de hoogte te zijn van je eigen verbruik, zodat je een abonnement afsluit waarbij je genoeg belminuten krijgt en je straks niet zonder komt te zitten. De nadelen van een telefoonabonnement zijn:

 • Extra kosten bij overschrijden van bundel
 • Extra kosten: Bellen naar buitenland telt niet mee als belminuten
 • Ook betalen bij belminuten die je niet gebruikt
 • Extra betalen voor belminuten naar buitenland

  Bij de meeste abonnementen moet je alsnog extra betalen wanneer je naar Kroatie belt, zelfs als je belminuten niet op zijn. Met een abonnement betaal je met maandelijks een vast bedrag, ook wanneer je niet al je belminuten gebruikt. Dit is niet voordelig wanneer je telefoongebruik wisselvallig is.