In Nederland wordt er vaak contact opgenomen met mensen in Iran, het liefst zo goedkoop mogelijk. Er bestaan diverse opties om te telefoneren naar Iran. De kosten van de opties variëren onderling. Door deze mogelijkheden te vergelijken, vind je eenvoudig de beste optie en bespaar je het meeste geld!

Welke mogelijkheden zijn er om te telefoneren naar Iran?

Er worden tegenwoordig diverse mogelijkheden geboden om naar Iran te telefoneren. Doordat de mogelijkheden onderling verschillen qua kosten, is het af en toe lastig om te bepalen welke optie het voordeligst is. Waarom zou je meer betalen dan nodig? Om het je gemakkelijk te maken, heeft GoedkoopBellenNaar.nl een overzicht samengesteld van de alternatieven: via een 0900 nummer of via een prepaid simkaart.

Top 3 Goedkoopste providers bellen naar Iran

Prepaid provider
Vast MobielSMSStarttarief 
Lebara€0,09€0,12€0,09€0,12Bestellen

Goedkoop prepaid bellen naar Iran

Een van de mogelijkheden is om gebruik te maken van een prepaid simkaart. Ook op de prepaid-markt bevinden zich een groot aantal aanbieders. Dit zorgt ervoor dat ook hier de prijzen sterk uiteen lopen. Er zijn echter wel aanbieders die zich specifiek richten op het bellen naar het buitenland. Deze zijn dan ook relatief goedkoper dan de gevestigde, grote providers. In bovenstaande tabel vind je drie van de voordeligste providers die zich richten op het bellen naar Iran.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland goedkoop naar Iran te bellen is via een 0900 nummer. De tarieven die 0900 nummers rekenen zijn vrij voordelig, maar kunnen niet op tegen de tarieven die bovenstaande mobiele providers rekenen. Je betaalt namelijk naast het tarief dat het 0900 nummer rekent ook nog het tarief van je eigen (mobiele of vaste) provider!
Bel je met een vaste telefoon? Dan bieden 0900 nummers wel goedkope en makkelijke optie. Als je met enige regelmaat naar Iran belt adviseren wij wel om een prepaid simkaart aan te schaffen, omdat je hiermee veel geld bespaart!

De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

  • Bedrijven mogen voor een 0900 klantenservice nummer via een vaste telefoon geen extra hoge tarieven rekenen. Je betaalt dus alleen voor het aantal belminuten dat je gebruikt tegen het standaardtarief van jouw provider, verhoogt met de tarieven die het 0900-nummer rekent. Heb je een belbundel of abonnement? Dan gebruik je gewoon de belminuten hieruit.
  • Goedkoop bellen naar de vaste lijn in Iran kost gemiddeld 20 cent per minuut en bellen naar mobiel gemiddeld 20 cent.
  • Het Iraanse netnummer: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het Iraanse netnummer is 0098 (+98).
  • Maak gebruik van een #: heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Waarom wordt er vanuit Nederland veel gebeld naar Iran?

Vanuit Nederland wordt een hoop getelefoneerd naar Iran. De consumenten hebben hier allerlei redenen voor, waaronder de grootte van de Iraanse gemeenschap in Nederland. De voornaamste redenen zijn:

  • Nederlanders van Iraanse afkomst: de Iraanse gemeenschap in Nederland bestaat uit meer dan 36.000 mensen. Het grootste deel van deze gemeenschap heeft veel contact met de vrienden en familie wonend in Iran.
  • Zakelijk telefonisch contact of tussen vestigingen onderling: meerdere bedrijven doen zaken met bedrijven of hebben zich ook gevestigd in Iran. Dit zakelijk contact bevordert het telefonisch contact.

Demografie en historie van Nederland & Iran

De relatie tussen Iran en Nederland is niet altijd even positief geweest. Ook nu worden de kansen nog niet volledig benut en is vooral de Nederlandse overheid gereserveerd wat betreft de relatie met Iran. Wel wonen er meer dan 36.000 Iraanse mensen in Nederland.

De relatie van Nederland & Iran

Tussen Iran en Europa (waaronder Nederland) hebben zich meerdere voorvallen voorgedaan. Na de executie van de Iraans-Nederlandse vrouw door de Iraanse overheid in 2011 is de relatie tussen Nederland en Iran zeer gespannen geweest.

In de jaren daarna heeft Iran echter aangetoond te willen verbeteren op allerlei vlakken om beter te kunnen samenwerken met Nederland en de rest van Europa. Dit is met name te danken aan de president Hassan Rohani waar de Iraanse gemeenschap massaal op heeft gestemd. Rohani staat voor meer openheid in het eigen land, maar ook ten opzichte van Europa.

De demografie van Iraanse inwoners van Nederland

De Iraanse gemeenschap in Nederland is de afgelopen jaren gegroeid naar meer dan 36.000 Nederlanders met Iraanse afkomst. In tien jaar tijd heeft dit een groei van ongeveer 30% betekend!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 5 =