Op welke manier kun je zo goedkoop mogelijk bellen vanuit Nederland met mensen in Irak? Op deze pagina bespreken wij een aantal mogelijkheden en leggen wij uit hoe het werkt.

Welke mogelijkheden zijn er?

De allergoedkoopste manier om in contact te komen met mensen in het buitenland is via internet en een wifi verbinding. Een andere optie is bellen met een internationale prepaid simkaart of bellen via een 0900 nummer. Natuurlijk moet je met beide opties wel rekening houden met een aantal punten die wij op deze pagina bespreken.

Goedkoopste providers bellen naar Irak

Prepaid ProviderVastMobielSMSStarttarief 
Lebara One€0,05€0,09€0,09€0,12 Bestellen

Vergelijken we de tarieven uit de tabel met een nationale goedkope prepaid provider als Simyo dan is te zien dat je met bovenstaande providers veel voordeliger uit bent. Bellen naar Irak met een prepaid simkaart van Simyo kost je namelijk €1,27 p/m en gebeld worden kost zelfs €2,54 p/m. Een sms’je versturen kost €0,25 en een sms’je ontvangen kost maar liefst €0,51.

Goedkoop prepaid bellen naar Irak

In bovenstaande tabel is te zien dat Ortel Mobile hetzelfde tarief hanteert voor bellen naar een vast of mobiel nummer. Bij Lyca worden er wel twee verschillende tarieven gehanteerd. Ga je op zoek naar een internationale prepaid provider let dan ieder geval op de twee tarieven en op het starttarief. Na de eerste minuut ga je dus pas het werkelijke bedrag betalen dat staat aangegeven op de website van de provider. Bij nationale providers betaal je vaak de eerste minuut volledig, waarna er daarna per seconde wordt afgerekend. Lyca is een groot merk en is niet alleen online te koop, maar ook op verschillende fysieke verkooppunten zoals Mediamarkt, Kruidvat en de Hema. Voor de Ortel Mobile simkaart kun je ook bij fysieke verkooppunten terecht zoals Ako, Albert Heijn, Jumbo, Primera en de Mediamarkt.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland goedkoop naar Irak te bellen is via een 0900 nummer. De tarieven die 0900 nummers rekenen zijn vrij voordelig, maar kunnen niet op tegen de tarieven die bovenstaande mobiele providers rekenen. Je betaalt namelijk naast het tarief dat het 0900 nummer rekent ook nog het tarief van je eigen (mobiele of vaste) provider!
Bel je met een vaste telefoon? Dan bieden 0900 nummers wel goedkope en makkelijke optie. Als je met enige regelmaat naar Irak belt adviseren wij wel om een prepaid simkaart aan te schaffen, omdat je hiermee veel geld bespaart!
De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

  • Bedrijven mogen voor een 0900 klantenservice nummer via een vaste telefoon geen extra tarieven rekenen. Je betaalt alleen de standaard kosten van je provider + de kosten die het 0900 nummer rekent.
  • Het gemiddelde tarief voor goedkoop bellen naar Irak via een 0900 nummer is voor bellen naar vast: €0,15 per minuut en voor bellen naar mobiel: €0,20 per minuut.
  • Het netnummer van Irak: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het netnummer voor Irak is 00964.
  • Onder het kopje “Service nummers” op je rekening staan de kosten van het
    gebelde 0900 nummer.
  • De provider brengt voor het bellen van een 0900 nummer het tarief in rekening die je betaalt voor het bellen naar vaste nummers in Nederland.
  • Maak gebruik van een #: heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Betrekkingen Nederland en Irak

De situatie in Irak is momenteel niet ideaal door de bezetting van ISIS in delen van Irak, de overheid is daarom vooral bezig met het terugwinnen van de veiligheid en stabiliteit in het land. Samen met Nederland maakt Irak deel uit van de Internationale Coalitie tegen ISIS. Ondanks ISIS zijn de landen wel op economisch gebied met elkaar betrokken. Daarnaast steunt Nederland ook op het gebied van onderwijs en cultuur bepaalde projecten, zoals de uitwisseling van studenten.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + veertien =