Heb je familie in Indonesië en neem je regelmatig contact met hen op? Dan kan dit een flinke kostenpost worden. In Nederland betalen we op dit moment namelijk nog extra kosten wanneer je naar het buitenland belt, dit worden roaming tarieven genoemd. Hier zit gelukkig wel een maximum aan, maar bellen naar het buitenland kan ook op een andere manier en goedkoper! Op deze pagina zijn de mogelijkheden en tarieven om naar Indonesië te bellen te vinden. Op de website zijn verder nog andere landen te vinden waar vanuit Nederland veel naar toe wordt gebeld.

Welke mogelijkheden zijn er?

Bellen via internet met Wi-Fi is uiteraard het goedkoopste, zoals via Skype. In andere landen is de internetverbinding alleen niet altijd even sterk als in Nederland. Daarom is het soms ook fijn om ouderwets te bellen. Dit kan het goedkoopste met een internationale prepaid simkaart of via een 0900-nummer.

Goedkoopste providers bellen naar Indonesië

Prepaid ProviderVastMobielSMSStarttarief 
Lebara One€0,01€0,08€0,09€0,12Bestellen

Goedkoop prepaid bellen naar Indonesië

Een prepaid simkaart kost niet veel geld en is soms zelfs gratis. Je kunt de simkaart online bestellen. Tegenwoordig zijn de meeste toestellen simlockvrij waardoor de simkaart in elke telefoon zou moeten werken. Het is ook mogelijk om een tweede telefoon aan te schaffen, een prepaid telefoon is niet zo prijzig en als je twee telefoons hebt hoef je niet elke keer de simkaart om te wisselen. Verder moet je een prepaid simkaart wel per half jaar of jaar opwaarderen omdat de simkaart anders verloopt. Als de simkaart vervallen is betekent dit dat je ook het bijbehorende telefoonnummer kwijt bent. Bij de meeste providers moet je het beltegoed eens in het half jaar opwaarderen, soms is het alleen een kwestie van een uitgaand telefoontje plegen zodat de simkaart niet vervalt.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland goedkoop naar Indonesië te bellen is via een 0900 nummer. De tarieven die 0900 nummers rekenen zijn vrij voordelig, maar kunnen niet op tegen de tarieven die bovenstaande mobiele providers rekenen. Je betaalt namelijk naast het tarief dat het 0900 nummer rekent ook nog het tarief van je eigen (mobiele of vaste) provider!
Bel je met een vaste telefoon? Dan bieden 0900 nummers wel goedkope en makkelijke optie. Als je met enige regelmaat naar Indonesië belt adviseren wij wel om een prepaid simkaart aan te schaffen, omdat je hiermee veel geld bespaart!
De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

  • Bedrijven mogen voor een 0900 klantenservice nummer via een vaste telefoon geen extra tarieven rekenen. Je betaalt alleen de standaard kosten van je provider + de kosten die het 0900 nummer rekent.
  • Goedkoop bellen naar Indonesië via een 0900 nummer kost voor bellen naar vast €0,05 per minuut (gemiddeld) en ook gemiddeld €0,05 per minuut voor bellen naar een mobiel nummer.
  • Het Indonesische netnummer: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het Indonesische netnummer is 0062.
  • Maak gebruik van een #: heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Demografie en historie van Nederland en Indonesië

Zoals jullie weten is Indonesië een Nederlandse kolonie geweest, de twee landen hebben een lange geschiedenis samen. Van 1811-1816 stond Indonesië onder Engels beheer en in 1945 werd Indonesië onafhankelijk. Tegenwoordig zijn Nederland en Indonesië landen die veel handel drijven met elkaar. Nederland importeert producten als: dierlijke en plantaardige oliën, meubelen en schoenen en wij exporteren telecomapparatuur, melkproducten, auto’s, schepen en chemicaliën. Daarnaast is Indonesië een partnerland bij ontwikkelingssamenwerking, deze samenwerking is vooral gericht op water zoals drinkwater en sanitaire voorzieningen. Ook helpt Nederland bij democratische ontwikkelingen en ondersteunt het land met de verbetering van de politie, de bevordering van tolerantie tussen religies en houden NGO’s zich bezig met mensenrechten. Verder werken de landen samen op het gebied van onderwijs en cultuur.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 1 =