Griekenland is een prachtig land in het zuiden van Europa. Veel mensen gaan regelmatig op vakantie naar Griekenland. Je hoort regelmatig dat mensen een vakantiehuisje in Griekenland aanschaffen, zodat ze daar kunnen overwinteren. Bevinden jouw vrienden of familie zich in Griekenland en wil je ze telefonisch bereiken? Dan kan dit je veel geld kosten. Dit is zonde! Op deze pagina lees je hoe je goedkoop kunt bellen naar Griekenland.

Goedkoop bellen naar Griekenland: Hoe?

Er zijn enkele manieren waarop je naar Griekenland kunt bellen. Welke techniek het goedkoopst is, hangt af van een aantal factoren. Goedkoop bellen naar Griekenland door gebruik te maken van:

  • Prepaid simkaart
  • 0900 nummer
  • Telefoonabonnement

Welke optie het goedkoopst is, hangt af van hoe vaak en hoe regelmatig je belt.

Goedkoop prepaid bellen naar Griekenland

Met een prepaid simkaart kun je voordelig bellen naar Griekenland. Er zijn veel providers die prepaid simkaarten aanbieden. Elke provider heeft een ander tarief, het is daarom belangrijk om de verschillende providers met elkaar te vergelijken. Door alle tarieven goed met elkaar te vergelijken bespaar je in de toekomst veel geld. De tarieven verschillen namelijk erg veel met elkaar. Naast de tarieven is het ook van belang om op de hoogte te zijn van de EU wetten over bellen en internetten binnen de EU.

Prepaid provider
Vast MobielSMSStarttarief 
Lebara€0,09
€0,09€0,15€0,15Bestellen

Internationaal bellen: maximaal 23 cent per minuut

Belangrijk om te weten is dat Griekenland binnen de EU valt en dat dus alle wetten van de EU ook voor Griekenland gelden. Hierbij zijn twee wetten interessant: Roam it like at home & de maximale belprijs. Roam it like at home houdt in dat je in de hele EU hetzelfde tarief betaalt voor internetten als dat je in Nederland betaald. De tweede wet is de maximale belprijs. Dit geldt voor internationaal bellen tussen 2 EU landen. Dit bedrag is vastgesteld op 23 cent per minuut.

Bellen naar Griekenland via een 0900 nummer

Een andere optie waarmee je kunt bellen naar Griekenland is een 0900 nummer. Bellen via een 0900 nummer is relatief goedkoop, maar kan niet op tegen de prepaid tarieven. Met een 0900 nummer kun je verbinding maken met een Grieks nummer voor een vast tarief. Hierbij betaal je voor je telefoon minuten en het 0900 nummer. Het is dus niet verstandig om dit te doen met je mobiel want dan betaal je de kosten van het 0900 nummer en je provider. Een 0900 nummer kan een goedkoop alternatief zijn voor mensen die niet vaak naar Griekenland bellen. Gebruik voor het bellen naar een 0900 nummer een vaste telefoon. De vaste telefoon kosten zijn vaak een stuk goedkoper. Bel je regelmatig naar Griekenland? Overweeg dan een prepaid simkaart.

Bellen met een telefoonabonnement

Naast prepaid bellen kun je ook een telefoonabonnement afsluiten. Hierbij is het wel belang dat je goed de kleine lettertjes leest van je provider. Veel providers vragen namelijk een extra toeslag op het bellen naar het buitenland. Naast extra belkosten moet je ook goed opletten dat je niet je bundel overschrijdt: deze kosten liggen namelijk erg hoog. Bel je regelmatig en veel naar het buitenland dan kun je een telefoonabonnement overwegen.