Heel veel mensen in Nederland bellen met een prepaid sim only zowel voor nationale als internationale gesprekken. Natuurlijk zijn wij als “Goedkoop Bellen Naar” rijk aan informatie over goedkoop bellen naar het buitenland. De meest populaire vorm hierin in is “prepaid”. Ook voor nationale gesprekken zijn er enkele hele interessante aanbieders die erg goedkope tarieven hanteren. Onderstaand hebben wij direct een top 3 overzicht van de in onze ogen drie beste / goedkoopste prepaid simkaarten van Nederland. Vergelijk de tarieven van de desbetreffende providers in de onderstaande tabel.

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50
per seconde
Bestellen

KPN€0,20€0,152,4 cent€10,-
per seconde
Bestellen
Lebara One€0,09€0,093 centmaximaal €15,-
per minuut
Bestellen


De bovenstaande telefoon providers zijn momenteel de goedkoopste en populairste op de markt voor nationale beltarieven. Simyo is bij uitstek de meest populairste provider van de afgelopen 3 jaar. Dit komt omdat Simyo al jarenlang de goedkoopste prepaid tarieven hanteert op de markt. Ook het prepaid internet en de prepaid internet bundels van Simyo zijn erg aantrekkelijk. Mocht je rond de 500 MB data nodig hebben, dan is Telfort 15 wellicht interessanter voor jou. Dit komt omdat Telfort in tegenstelling tot Simyo hogere data bundels heeft. Hetzelfde geld voor KPN. Telfort en KPN zijn voor prepaid gebruikers die veel gebruik maken van prepaid internet de meest voordelige opties wat betreft data. De prijzen voor 500 MB en 1000 MB data bij zowel Telfort en KPN zijn nagenoeg hetzelfde. Omgerekend betaal je bij deze providers rond de 1,5 cent per MB. Voor lagere internet bundels is Simyo weer goedkoper en dus interessanter.

Goedkope Prepaid tarieven vergelijken? Let goed op de volgende punten:

  • Bel tarieven
  • SMS tarieven
  • Data tarieven per losse MB
  • Data tarieven per bundel
  • Rekent de provider af per minuut of per seconde?

Belangrijke Tip!
Als laatste punt “rekent de provider af per minuut of seconde” is een belangrijk punt die veel mensen over het hoofd zien. Sommige providers rekenen namelijk bijvoorbeeld 2 minuten gesprekstijd wanneer er 1 minuut en 1 seconde wordt gebeld. Ook kan dit verschillen “prepaid tariefplan” binnen dezelfde provider. Telfort “standaard tariefplan” rekent bijvoorbeeld per seconde. “Telfort 15” heeft veel goedkopere tarieven maar rekent wel per seconde. Op de lange termijn kom je dus duurder uit als een provider dat per seconde afrekent.