Frankrijk is onder Nederlanders één van de populairste landen om vakantie te vieren en te ontspannen. Sommige Nederlanders maken echter hun droom waar en emigreren naar Frankrijk! Emigreren brengt wel een aantal gevolgen met zich mee, waaronder het achterlaten van vrienden en familie. Naar Frankrijk geëmigreerde Nederlanders willen uiteraard contact blijven houden met de familie- en vriendenkring in het thuisland, dus telefoneren veelvuldig vanuit Frankrijk naar Nederland. Er zijn echter nog meer redenen waarom er vanuit Frankrijk wordt getelefoneerd.

Hoe bel je het meest voordelig naar Frankrijk?

Het bellen van en naar het buitenland kan erg duur uitvallen. Om kosten te besparen, kun je verschillende mogelijkheden om te bellen met elkaar vergelijken. Om dit te doen, heeft GoedkoopBellenNaar.nl een overzicht gecreëerd.

Top 3 Goedkoopste providers bellen naar Frankrijk

Prepaid provider
Vast MobielSMSStarttarief 
Lebara
€0,01
€0,15€0,09€0,12Bestellen

Goedkoop prepaid bellen naar Frankrijk

Het eerste te overwegen alternatief is gebruik maken van een prepaid simkaart van een provider die zich volledig of grotendeels richt op het telefoneren naar bepaalde landen. Ook voor Frankrijk zijn er providers die zich hierop richten. De tarieven van deze providers kunnen een groot verschil hebben ten opzichte van de grote Nederlandse providers.

Telefoneren via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland goedkoop naar Frankrijk te bellen is via een 0900 nummer. De tarieven die 0900 nummers rekenen zijn vrij voordelig, maar kunnen niet op tegen de tarieven die bovenstaande mobiele providers rekenen. Je betaalt namelijk naast het tarief dat het 0900 nummer rekent ook nog het tarief van je eigen (mobiele of vaste) provider!
Bel je met een vaste telefoon? Dan bieden 0900 nummers wel goedkope en makkelijke optie. Als je met enige regelmaat naar Frankrijk belt adviseren wij wel om een prepaid simkaart aan te schaffen, omdat je hiermee veel geld bespaart!
De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

  • Bedrijven die bellen via 0900 nummers aanbieden mogen alleen de kosten rekenen voor het bellen naar Frankrijk. Daarnaast rekent je provider ook nog kosten over de belminuten te je gebruikt hebt.
  • Goedkoop bellen naar Frankrijk via een 0900 nummer kost gemiddeld 5 cent per minuut voor bellen naar mobiel. Voor bellen naar vast geldt een tarief van gemiddeld 3 cent per minuut.
  • Het Franse netnummer: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het Franse netnummer is 0033 (+33).
  • Maak gebruik van een #: heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Via het internet naar Frankrijk bellen met een data simkaart

Vandaag de dag wordt er steeds vaker gekozen voor bellen via het internet. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld elkaar ook zien door te videobellen. Daarnaast hoef je niet je belbundel te gebruiken voor bellen naar het buitenland, waardoor je hierop kunt besparen. Voor het bellen naar het buitenland heb je een geschikte simkaart nodig, zoals een data only simkaart. Deze zijn specifiek ontwikkeld voor internetgebruik, waaronder dus bellen via het internet. Een goede optie voor bellen naar en vanuit Frankrijk is de data simkaart Frankrijk van XIPO CONNECT. Deze provider richt zich op internationale internet oplossingen en biedt ook gratis data bij iedere simkaart.

Sommigen kiezen er voor om helemaal geen standaard simkaart meer te gebruiken, omdat ze alles via het internet kunnen doen. Mocht je nog wel willen bellen en sms’en, zou je eventueel ook een standaard sim met een data sim kunnen combineren via dual sim.

Waarom wordt er vanuit Nederland gebeld naar Frankrijk?

Er zijn diverse redenen waarom er dermate veel wordt getelefoneerd naar Frankrijk. Voorbeelden zijn:

  • Familie en/of vrienden die zijn geëmigreerd. Frankrijk is een populair emigratieland vanwege het aangename klimaat, de taal en het eten. Deze familie en vrienden blijven in de meeste gevallen contact houden met de famillie- en vriendenkring die zijn achtergebleven in Nederland.
  • Contact op zakelijk gebied. Er worden tussen de Europese landen veel zaken gedaan, zo ook tussen Nederland en Frankrijk. Het komt bijvoorbeeld veel voor de bedrijven in beide landen zijn gevestigd en zich richten op beide markten. Daarnaast wordt er echter veel handel gevoerd tussen bedrijven in de twee landen. Deze zaken leveren enorm veel telefonisch contact op.
  • De Nederlandse-Franse betrekkingen. De betrekkingen tussen de twee landen zijn zeer intensief te noemen. Zo wordt er veel samengewerkt om criminaliteit te bestrijden, maar betekenen ze ook veel voor elkaar op economisch vlak.

Demografie en historie van Nederland & Frankrijk

Zoals vernoemd in de inleiding, is de band tussen Frankrijk en Nederland zeer intensief te noemen. Hier is uiteraard een flinke historie aan vooraf gegaan. De band tussen Frankrijk en Nederland gaat al een flink aantal jaren terug en de samenwerking is in de loop der jaren steeds meer vergroot. Na de Tweede Wereldoorlog stonden de twee landen ook aan elkaars zijden en speelden een belangrijke rol in het Europese integratieproces.

Vandaag de dag is de samenwerking op meerdere vlakken intensief te noemen. Vanuit beide landen doen regelmatig ministers en/of vorsten een bezoek aan het andere land. Belangrijke betrekkingen voor de samenwerking zijn met name economie, cultuur en politiek.

De demografie van Franse inwoners van Nederland

In Nederland woonden in 2014 ongeveer 40.000 Fransen / Nederlanders met Franse afkomst. In 10 jaar tijd is dit aantal met ongeveer 20% gestegen. Andersom behoort Frankrijk voor Nederlanders tot één van de populairste landen om naar te emigreren. Emigratie kan allerlei redenen hebben, onder te verdelen in: economische redenen, politieke redenen en als laatste persoonlijke redenen.

Overige feiten over Nederland en Frankrijk:

  • De landen hebben als gezamenlijk doel het bedrijfsleven, academici en andere organisaties meer bij elkaar te betrekken.
  • Frankrijk is een van de belangrijkste investeerders in Nederland en staan in de top vijf investeerders in Nederland.
  • Er wordt onderling veel gehandeld. Frankrijk is een van de belangrijkste handelslanden voor Nederland. In 2012 heeft Nederland voor €36 miljard kunnen exporteren naar Frankrijk. In 2013 was dit €30 miljard. Andersom was dit €17 miljar in 2012 en €14,5 miljard in 2013. Veel Nederlandse bedrijven op het gebied van voedingsmiddelen, financiële en bedrijfsdienstverlening zijn ook actief in of doen veel zaken met Frankrijk. Het aantal bedrijven neemt de afgelopen jaren onafgebroken toe.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =