Heb je familie, vrienden of zakenpartners in Egypte en wil je hen regelmatig spreken? Dan kan dit een hoge kostenpost worden. Momenteel betalen we vanuit Nederland geen extra hoog tarief meer als we bellen naar landen die tot de Europese Unie behoren. Egypte valt hier buiten, waardoor bellen naar dit land (helaas) nog flink wat kost. Kosten voor bellen naar Egypte (of naar het buitenland algemeen) worden roamingkosten genoemd. Deze zijn dus afgeschaft voor landen binnen de EU, maar daarbuiten niet. Om ook enigszins goedkoop te kunnen bellen naar Egypte, geven we je op deze pagina de nodige tips en opties!

Hoe bel je het goedkoopst naar Egypte?

Voorheen werd voornamelijk de vaste telefoon gebruikt om naar het buitenland te bellen. Dat kwam doordat bellen met mobiel naar het buitenland vaak nog veel duurder was. Momenteel is het mobieltje niet meer weg te denken, hebben velen niet eens meer een vaste telefoon en is bellen naar het buitenland met mobiel een stuk goedkoper geworden. Al deze redenen zorgen ervoor dat goedkoop bellen naar Egypte met mobiel het meest aantrekkelijk is. Goedkoop bellen doe je met één van de onderstaande providers.

Top 3 goedkoopste providers bellen naar Egypte

Prepaid providerNaar vastNaar mobielSMS Starttarief 
Lebara One [beste keus]€0,06 per minuut€0,09 per minuut€0,09 per bericht€0,12 per gesprekBestellen

Goedkoop bellen naar Egypte

De providers in de tabel zijn mobiele providers die zich specifiek richten op de buitenlandse doelgroep. Door deze focus kunnen zij goedkopere mobiele beltarieven bieden dan de standaard providers. Voor bellen in Nederland zijn deze providers vaak niet de goedkoopste, al doet Lebara het tegenwoordig ook heel goed in het binnenland.

Andersom doen de standaard Nederlandse providers (zoals Vodafone, Simyo en KPN) het niet heel goed als we de tarieven bekijken voor bellen naar Egypte, of andere landen die buiten de Europese Unie vallen. Daarom kun je beter niet met je standaard simkaart naar het buitenland bellen. Heb je een mobiel abonnement? Dan kun je beter helemaal het bellen naar landen buiten de EU vermijden. De veel hogere kosten die je hiervoor betaalt, zie je pas terug op je rekening als het leed al geschied is. Je kunt dan niet meer terug. Bij een prepaid simkaart wordt je gesprek tenminste nog afgebroken wanneer je beltegoed op is. Je kunt dan nooit voor torenhoge rekeningen komen te staan, al is het alsnog vervelend als je onbewust je hele beltegoed erdoorheen jaagt met een telefoontje naar Egypte.

Telefoneren naar Egypte via een 0900 nummer

Vind je het lastig om te switchen van simkaart wanneer je wilt bellen naar Egypte? De meeste Nederlandse inwoners hebben namelijk voor hun mobiele diensten binnen Nederland een andere simkaart in gebruik. In dit geval kun je ook bellen via 0900 nummers. Vaak wat duurder, maar nog niet onbetaalbaar. Goedkoop bellen naar Egypte met de vaste telefoon doe je ook gemakkelijk met een 0900 nummer. 0900 nummers zijn vooral handig om te gebruiken wanneer je eigen provider hoge tarieven rekent. Hoe kom je er nou achter wat goedkoper is: bellen via een goedkope provider of via een 0900 nummer?

Wat is goedkoper?
Bellen via een 0900 nummer kost je het volgende: Je betaalt per minuut het tarief wat het 0900 nummer rekent + het tarief wat jouw provider rekent voor het bellen naar het 0900 nummer (binnenlands tarief). Rekent je provider bijvoorbeeld €0,09 cent per minuut en het 0900 nummer €0,08 per minuut, dan betaal je €0,17 per minuut voor bellen naar Egypte. Vergelijk dit eens met de bovenstaande tarieven van de buitenlandse mobiele providers en maak je keuze!

Hoe werkt het?
Je belt dan een 0900 nummer van een bedrijf dat goedkoop bellen naar het buitenland mogelijk maakt. Vervolgens toets je het nummer in dat je graag wilt bellen. Gebruik hierbij het netnummer van China. Dit is: 0086, en sluit af met een hekje.

Waarom wordt er vanuit Nederland veel gebeld naar Egypte?

Egypte is voor velen een favoriet vakantieland. Duizenden Nederlanders reizen jaarlijks af naar dit warme land met de hotels / resorts vol luxe en gemak. De afgelopen jaren heerste er flink wat politieke onrust in het land, waardoor de toeristenstroom wat is afgenomen. Momenteel trekt dit weer aan en zal het bellen naar Egypte ook weer toenemen.

Daarnaast wonen er veel Egyptenaren in Nederland. In 2014 waren dit er ruim 22.000. Naar verwachting zijn dat er alleen maar meer geworden. Als Egyptenaar in het buitenland is het zeer logisch dat je nog familie, vrienden en kennissen in Egypte hebt wonen. Hierdoor wordt er ook veel door Egyptenaren (goedkoop) gebeld naar Egypte, hun land van herkomst.

Ten derde is Egypte een land waar we als Nederland veel goederen naar exporteren. Hier komt hoe dan ook communicatie bij kijken en dat gaat meestal via de telefoon. Afhankelijk van het bedrijf, wordt er soms wekelijks of zelfs dagelijks naar Egypte gebeld. Goedkoop bellen naar Egypte is dan een slimme zet om de kosten wat te drukken.