Er bestaan allerlei redenen waarom er vanuit Nederland wordt gebeld naar Duitsland, zoals het feit dat Duitsland één van de belangrijkste economieën ter wereld is. Ook Nederland voert veel handel met het buurland. Om zo goedkoop mogelijk te bellen heeft GoedkoopBellenNaar.nl de goedkoopste mogelijkheden verzameld!

De goedkoopste telefonie mogelijkheden

Er kunnen diverse mogelijkheden worden overwegen. Deze mogelijkheden vragen ieder een eigen prijs en is soms moeilijk om te vergelijken. Hiermee kun je echter wel geld besparen! De alternatieven voor telefoneren naar Duitsland heeft GoedkoopBellenNaar.nl onder elkaar gezet.

Goedkoop prepaid bellen naar Duitsland

Zoals zojuist is vernoemd, is het mogelijk om met een prepaid simkaart voordelig(er) te bellen naar Duitsland. Ook bij prepaid simkaarten variëren de tarieven van de providers onderling enorm. Je kunt echter gemakkelijk geld besparen door te kiezen voor een provider die zich specialiseert in prepaid bellen naar bijvoorbeeld Duitsland. GoedkoopBellenNaar.nl heeft een top 3 samengesteld met beste en meest voordelige providers:

Top 3 goedkoopste providers bellen naar Duitsland

Prepaid ProviderVastMobielSMSStarttarief
Lebara€0,01€0,12€0,09€0,12Bestellen

Goedkoop bellen naar Duitsland via een 0900 nummer

Een ander alternatief om vanuit Nederland goedkoop naar Duitsland te bellen is via een 0900 nummer. De tarieven die 0900 nummers rekenen zijn vrij voordelig, maar kunnen niet op tegen de tarieven die bovenstaande mobiele providers rekenen. Je betaalt namelijk naast het tarief dat het 0900 nummer rekent ook nog het tarief van je eigen (mobiele of vaste) provider!
Bel je met een vaste telefoon? Dan bieden 0900 nummers wel goedkope en makkelijke optie. Als je met enige regelmaat naar Duitsland belt adviseren wij wel om een prepaid simkaart aan te schaffen, omdat je hiermee veel geld bespaart!

De belangrijkste regels die gelden voor alle 09x nummers (0900, 0906 en 0909), zijn:

  • Bedrijven mogen voor een 0900 klantenservice nummer via een vaste telefoon geen extra tarieven rekenen. Je betaalt alleen de standaard kosten van je provider + de kosten die het 0900 nummer rekent.
  • Bellen naar Duitsland via een 0900 nummer kost gemiddeld 3 cent per minuut voor bellen naar de vaste lijn. Bellen naar mobiel kost gemiddeld 6 cent.
  • Het Duitse netnummer: bij het bellen via een 0900 nummer heb je het netnummer van het betreffende land nodig. Het Duitse netnummer is 0049 (+49).
  • Maak gebruik van een #: heb je het nummer ingevoerd? Vul daarna een # in om niet langer te hoeven wachten op het doorverbinden. Hierdoor bel je minder lang en bespaar je geld.

Goedkoop bellen naar Duitsland via een mobiel

Het gebruik van mobiele telefoons (en mobiel internet) komt min of meer overeen met het gebruik in Nederland. De Nederlandse providers zijn zich daarnaast bewust van de vraag naar (mobiel) telefoneren naar Duitsland. Derhalve worden door diverse providers extra bundels geboden om goedkoper te bellen of internetten binnen Europa of binnen een specifiek land zoals Duitsland. Wilt u de kosten echter niet op te laten lopen bij uw eigen abonnement? In dat geval kan een prepaid simkaart de beste keuze zijn.

Waarom wordt er gebeld vanuit Nederland naar Duitsland?

Er bestaan diverse redenen waarom er contact wordt opgenomen met Duitsland:

  • Politieke redenen: binnen de Europese Unie is Duitsland een belangrijk land. Om die reden wordt er vaak vanuit Nederland getelefoneerd naar Duitsland.
  • Economische redenen: [uitzoeken wat de belangrijkste handel is]
  • Familie en/of vrienden: in de loop der jaren zijn er een hoop Nederlanders in Duitsland gaan wonen, maar ook Duitsers in Nederland. Dit leidt ertoe dat in beide landen familie en vrienden wonen die over en weer bellen.

Demografie en historie van Nederland en Duitsland

Duitsland en Nederland hebben nauwe onderlinge contacten. Dit heeft een aantal redenen, waaronder geïmmigreerde Duitsers naar Nederland en geïmmigreerde Nederlanders naar Duitsland. Aantal feiten over de demografie en historie van Nederland & Duitsland:

  • In Nederland wonen meer dan 365.000 mensen van Duitse afkomst.
  • Uit cijfers van de Nederlandse overheid dat Duitsland behoort tot de landen waar de meeste Nederlanders naar emigreren. Een groot aantal van deze Nederlands in Duitsland laten familie en vrienden achter in Nederland. Ze houden echter wel veelvuldig contact, onder andere via de telefoon.
  • Relatie Nederland – Duitsland: de twee landen hebben een sterke relatie opgebouwd, met name op politiek en economisch gebied. Duitsland is daarnaast de belangrijkste handelspartner van Nederland. Dit is dan ook een reden waarom er veel vraag is naar telefoneren vanuit Nederland naar Duitsland. Ook andersom behoort Nederland tot een van de belangrijkste importlanden van Duitsland.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *