Wil je goedkoop mobiel bellen naar die ene vriend of vriendin die op vakantie is in Dubai? Of misschien heb je wel familie daar wonen die je al een tijdje niet gesproken hebt? Tegenwoordig kun je veel gebruik maken van applicaties en websites waarmee je gratis kunt bellen. Erg handig, maar hoe zit het met een gewoon belletje plegen naar Dubai? Wat zijn tegenwoordig de mogelijkheden van bellen naar het buitenland? Lees hieronder hoe je goedkoop kunt bellen naar Dubai.

Hoe bel ik goedkoop naar Dubai?

Bellen via internet met bijvoorbeeld Skype of FaceTime is dan misschien wel gratis, maar de kwaliteit is niet altijd even goed. Door slecht internet hier of daar kan het een rommelig en frustrerend belletje worden. Toch wil je graag die tientallen euro’s besparen die je met een je abonnement aan je provider moet betalen. GoedkoopBellenNaar.nl helpt jou graag een handje bij het vergelijken van de alternatieven. We hebben een overzicht gemaakt met de goedkoopste providers met een prepaid simkaart.

Prepaid ProviderVastMobielSMSStarttarief 
Lebara€0,29€0,39€0,26€0,25Bestellen

Historie Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit 7 emiraten, waarvan Dubai en Abu Dhabi de bekendste zijn. De andere vijf emiraten zijn Ajman, Fujairah, Sharjah, Umm Al Qaywayn en Ras al-Khaimah. Het land is ontstaan door een samenwerking tussen deze 7 emiraten. Ondertussen is de Verenigde Arabische Emiraten één van de rijkste landen ter wereld. De VAE is ook rijk aan olie en staat in de top 5 van grootste olieproducerende landen.

Waarom wordt er vanuit Nederland gebeld naar Dubai?

De redenen waarom er vanuit Nederland naar de andere kant van de wereld wordt gebeld vind je hieronder:

  • Door zakelijke gelegenheden wordt er gebeld vanuit Nederland naar Dubai. De reden daarvoor is:
  • De VEA verbruikt door de ligging en levensstijl veel energie en water. Het verbruik ligt op 83% hoger dan het gemiddelde verbruik wereldwijd. De Verenigde Arabische Emiraten hebben als doel om het energieverbruik in 2021 met 24% te verlagen. Aangezien Nederland veel kennis heeft van watermanagement, duurzame energie en milieutechnologie liggen in de VEA grote ondernemingskansen voor Nederlandse bedrijven.
  • Doordat er voor Nederlanders veel ondernemingskansen zijn in Dubai, emigreren sommige bedrijven daar zelfs heen. Een andere reden waarom er wordt gebeld naar Dubai is dus het spreken van familie/vrienden.
  • Natuurlijk zijn er ook nog andere redenen waarom mensen naar Dubai emigreren en dus ook bellen. Verliefd op een persoon of op het land zelf zijn twee van deze redenen.