In recente jaren is Cuba steeds meer open geworden voor de hele wereld en ook voor zijn inwoners. Voor buitenlandse investeerders is Cuba ook aantrekkelijk vanwege het toerisme en de Cubaanse overheid die buitenlandse investeerders steeds belangrijker begint te vinden. Bellen naar Cuba wordt én is dus steeds relevanter. Ook stijgt het aantal Cubaanse migranten die naar Nederland komen elk jaar. Genoeg redenen om verder te lezen hoe je goedkoop naar Cuba kunt te bellen.     

Hoe bel je het goedkoopst naar Cuba?

Je kunt via allerlei manieren goedkoop bellen naar Cuba, zoals via de vaste telefoon of de meest populaire optie: via je mobieltje. Bellen naar Cuba is best prijzig, omdat het ver van Nederland ligt en niet in de Europese unie zit. Er zijn gelukkig wel een aantal providers die zich richten op bellen naar het buitenland, waardoor je tegenwoordig goedkoper naar Cuba kunt bellen. De 3 goedkoopste providers zie je in de onderstaande tabel.

De goedkoopste providers om te bellen naar Cuba

Prepaid provider
Vast MobielSMSStarttarief 
Lebara€0,79
€0,79€0,09€0,29Bestellen

Goedkoop bellen naar Cuba

In het geval van Cuba is het het goedkoopst om met een prepaid simkaart te bellen. Via providers zoals KPN en T-mobile zul je niet het goedkoopst naar Cuba kunnen bellen, omdat zij zich veelal op Nederland en de Europese unie richten. Daarom zul je via bovenstaande providers het goedkoopst kunnen bellen naar Cuba en raden wij deze hierom ook aan.

Telefoneren naar Cuba via een 0900 nummer

Goedkoop bellen naar cuba kan ook via een 0900 nummer. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken wanneer jouw provider hoge tarieven rekent. Wanneer je dit moet gebruiken is heel simpel. Je betaalt per minuut het tarief wat het 0900 nummer rekent + het tarief wat jouw provider rekent voor het bellen naar het 0900 nummer (binnenlands tarief). Rekent je provider bijvoorbeeld €0,09 cent per minuut en het 0900 nummer €0,01 per minuut, dan betaal je €0,10 per minuut voor telefoneren naar Cuba.

Een simkaart van een provider uit de tabel hierboven blijft echter altijd goedkoper. Al helemaal wanneer je met enige regelmaat naar Cuba belt.

Hoe werkt het?

Je belt een 0900 nummer van een bedrijf dat goedkoop bellen naar het buitenland mogelijk maakt. Vervolgens toets je het nummer in dat je graag wilt bellen. Gebruik hierbij het netnummer van Cuba, namelijk 0053. Sluit daarna af met een hekje.

Het goedkoopste 0900 nummer van Cuba kost 0,70 cent per minuut bovenop de kosten die je provider rekent. Je zult dus snel zien dat een prepaid simkaart een stuk goedkoper is.

Waarom wordt er vanuit Nederland naar Cuba gebeld?

Hier kunnen een aantal redenen voor gegeven worden. In Nederland wonen er ruim 2000 Cubanen die hoogstwaarschijnlijk nog familie in Cuba hebben waar ze contact mee willen onderhouden door middel van bellen en berichten. Sinds een aantal jaren treedt Cuba steeds meer uit zijn isolement waardoor handel met Cuba steeds meer voorkomt Nederland heeft sinds 2014 afgesproken om samen te werken op een aantal vlakken met Cuba, ook is Nederland de op een na grootste handelspartner uit Europa.