China is een land wat jaren geleden razendsnel is ontwikkeld en Europa zelfs op sommige gebieden allang heeft ingehaald. Daarom is dit zeker een interessant land voor vele bedrijven vanuit Nederland en zijn er veel actieve zakenrelaties. Ook op relationeel en familiegebied is er veel interesse in goedkoop bellen naar China , omdat er door de jaren heen nu aardig wat mensen met Chinese familie in Nederland zijn komen wonen. Hoe je het goedkoopst naar China belt, lees je op deze pagina.

Hoe bel je het goedkoopst naar China?

Vroeger werd voornamelijk de vaste lijn voor bellen naar het buitenland gebruikt, maar nu is het mobieltje een stuk populairder. Bellen naar China is vrij prijzig. Dit komt doordat de meeste providers zich richten op goedkope tarieven binnen Nederland en de Europese Unie, maar China staat hier buiten. Gelukkig is er wel een handje vol providers die zich specifiek inzetten voor de doelgroep die goedkoop naar buiten de EU wilt bellen, waaronder China. Welke hiervan het goedkoopste zijn zie je in onderstaande tabel.

Top 3 goedkoopste providers bellen naar China

Prepaid provider
Vast MobielSMSStarttarief 
Lebara One€0,01€0,12€0,09€0,12Bestellen

Goedkoop bellen naar China

Goedkoop bellen naar het buitenland is vaak het voordeligst met een prepaid simkaart. Dit komt doordat de goedkoopste providers voor bellen naar het buitenland (bovenstaande tabel) vaak niet gebruikt worden om gewoon binnen Nederland mee te bellen. Daarvoor kiezen veel mensen bijvoorbeeld Vodafone, Simyo, KPN etc. Deze typisch Nederlandse providers rekenen veel hogere tarieven voor bellen naar China. Daarom adviseert GoedkoopBellenNaar.nl in dit geval een aparte, goedkope simkaart vanuit de tabel te nemen om mee naar China te bellen.

Telefoneren naar China via een 0900 nummer

Je kunt er ook voor kiezen om goedkoop te bellen naar China via een 0900 nummer. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken wanneer jouw provider hoge tarieven rekent. Wanneer je dit moet gebruiken is heel simpel. Je betaalt per minuut het tarief wat het 0900 nummer rekent + het tarief wat jouw provider rekent voor het bellen naar het 0900 nummer (binnenlands tarief). Rekent je provider bijvoorbeeld €0,09 cent per minuut en het 0900 nummer €0,01 per minuut, dan betaal je €0,10 per minuut voor telefoneren naar China.
Een simkaart van een provider uit de tabel hierboven blijft echter altijd goedkoper. Al helemaal wanneer je met enige regelmaat naar China belt.

Hoe werkt het?
Je belt dan een 0900 nummer van een bedrijf dat goedkoop bellen naar het buitenland mogelijk maakt. Vervolgens toets je het nummer in dat je graag wilt bellen. Gebruik hierbij het netnummer van China. Dit is: 0086, en sluit af met een hekje.

Waarom wordt er vanuit Nederland veel gebeld naar China?

Nederlanders handelen veel met bedrijven uit China. China is momenteel op sommige plaatsen zeer ontwikkeld en ook in de kennis met betrekking tot technologie loopt China ver voor. Dit is een reden voor veel Chinese en Nederlandse bedrijven om met elkaar samen te werken. Over het algemeen werken deze landen prima met elkaar. Deze betrouwbare samenwerking vindt haar oorsprong al in de 17e eeuw, toen Nederlandse ontdekkingsreizigers voor het eerst in China kwamen.

Historie van Nederland en China

Echter was er in de 17e eeuw nog weinig zicht op een samenwerking tussen beide landen, omdat de Portugezen en Spanjaarden overheersend aanwezig waren en zelf wilden handelen met China. Sinds de 18e eeuw is dit succesvoller gegaan. Sindsdien delen China en Nederland veel kennis met elkaar en handelen zij in nog veel meer.

Demografische getallen van Chinezen in Nederland

In Nederland wonen nu zo ongeveer 69.000 Chinezen, wat nog geen half procent van de totale bevolking is. Een groot deel van deze mensen zullen familie en vrienden in China hebben wonen, waardoor het goed nieuws is dat zij goedkoop met elkaar kunnen bellen.