Bel je regelmatig naar het buitenland voor persoonlijk of zakelijk contact, dan wil je natuurlijk geen hoge telefoonrekening ontvangen. Er zijn verschillende opties om goedkoop te bellen naar het buitenland. Bellen via een 0900 nummer, een betaald informatienummer, is er daar een van. Daarnaast is het ook mogelijk om een prepaid simkaart aan te schaffen die specifiek gericht is op internationaal bellen. Een andere mogelijkheid is bellen met een bel kaart. De mogelijkheden worden hieronder nader toegelicht.

Onderstaand snel een overzicht van de beste prepaid providers voor goedkoop bellen naar het buitenland!

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50
per seconde
Bestellen

KPN€0,20€0,152,4 cent€10,-
per seconde
Bestellen
Lebara One€0,09€0,093 centmaximaal €15,-
per minuut
Bestellen

Bellen naar het buitenland via prepaid simkaarten

Per provider is het aanbod van internationaal bellen verschillend. Er zijn een aantal providers specifiek gericht op bellen naar het buitenland. Zij geven per land aan wat het tarief is, de meest voordelige providers hebben wij daarom in een overzicht geplaatst. Met deze vergelijking maak je zelf de keuze welke optie voor jou het beste is, afhankelijk naar welke landen je belt, via een 0900 nummer of met een prepaid simkaart.

Bekijk per land wat de goedkoopste tarieven zijn voor bellen naar desbetreffende land! Wij hebben de volgende informatie pagina’s gemaakt met vergelijkingen per land:
Goedkoop bellen naar Turkije
Goedkoop bellen naar Suriname
Goedkoop bellen naar Duitsland
Goedkoop bellen naar Marokko
Goedkoop bellen naar Iran
Goedkoop bellen naar België
Goedkoop bellen naar Amerika
Goedkoop bellen naar Frankrijk
Goedkoop bellen naar Spanje
Goedkoop bellen naar Pakistan
Goedkoop bellen naar Polen
Goedkoop bellen naar Engeland
Goedkoop bellen naar Indonesië
Goedkoop bellen naar Thailand
Goedkoop bellen naar Irak
Goedkoop bellen naar Zuid-Afrika
Goedkoop bellen naar Australië
Goedkoop bellen naar China
Goedkoop bellen naar Egypte
Goedkoop bellen naar Cuba
Goedkoop bellen naar Afghanistan
Goedkoop bellen naar Brazilië
Goedkoop bellen naar Argentinië
Goedkoop bellen naar Vietnam
Goedkoop bellen naar Dubai
Goedkoop bellen naar Aruba
Goedkoop bellen naar Nieuw-Zeeland
Goedkoop bellen naar Israël
Goedkoop bellen naar Servië
Goedkoop bellen naar Eritrea
Goedkoop bellen naar Kroatie

Bellen naar het buitenland met Bel kaarten

Met een belkaart naar het buitenland bellen is een optie, maar dit is wel de duurste optie. De kaarten zijn wel makkelijk in gebruik. Je belt een nummer, krast de pincode open en toets deze in met het nummer waar je heen wilt bellen. Er wordt vertelt hoeveel minuten je hebt en zodra je verbonden bent worden er kosten in rekening gebracht. Uit onderzoek van Radar in 2009 is gebleken dat het onduidelijk is wat je exacte belminuten zijn. Door allerlei verborgen kosten die voor de consument niet zichtbaar zijn, zoals verbindingskosten en onderhoudskosten, ben je in no time door je beltegoed heen. Hoeveel minuten je koopt en hoe lang je hiermee kunt bellen is dus onduidelijk. Daarom behandelen wij de optie van Bel kaarten in ons overzicht niet.

Bellen naar het buitenland via een 0900 nummer

Door naar het buitenland te bellen via een 0900 nummer bespaar je op je telefoonkosten. Hoe gaat dit in zijn werk?

  • Bel 0900-(variabel nummer als bijvoorbeeld 0900-00000)
  • Typ het gewenste netnummer
  • Typ het betreffende buitenlandse telefoon nummer (zonder netnummer) gevolgd door een #.

In het landenoverzicht vind je per land het bijbehorende tarief. Wij hebben een top 3 gemaakt van goedkoopste 0900 nummers.

Belangrijk om te weten

Bel je via een 0900 nummer dan betaal je direct, ook bij een in gesprek toon. De kosten van een 0900 nummer zijn die van het starttarief (maximaal 1 euro) plus de gesprekskosten per minuut. De provider rekent de kosten van het bellen naar 0900 nummers die je ook betaalt voor het bellen naar vaste nummers in Nederland. De kosten zijn te vinden op de factuur van je provider onder “servicenummers”. Als je mobiel belt (vanuit je bundel) dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht, buiten je bundel worden de kosten voor het bellen naar een vast nummer in Nederland extra gerekend. Let er bij het bellen vanaf een vast nummer wel op dat je ‘onbeperkt bellen’ of ‘weekend’ bundel geactiveerd is. Providers mogen anders namelijk de reguliere kosten voor het bellen naar een vast nummer in rekening brengen.