Wil jij weten hoe je het goedkoopst naar Brazilië kunt bellen? En wat voor verschillende opties je hebt om naar Brazilië te bellen? Dan zit je op deze pagina goed!

Hoe bel je het goedkoopst naar Brazilië?

Je kunt via allerlei manieren goedkoop bellen naar Brazilië, zoals via de vaste telefoon of de meest populaire optie: via je mobieltje. Bellen naar Brazilië is wat duurder, omdat het ver van Nederland ligt en niet in de Europese unie zit. Er zijn gelukkig wel een aantal providers die zich richten op bellen naar het buitenland, waardoor je tegenwoordig goedkoper naar Brazilië kunt bellen.

Goedkoopste providers voor bellen naar Brazilië

Wilt u goedkoop bellen naar Brazilië? De goedkoopste providers kunt u hieronder vinden. Wanneer u op de bestelknop drukt zult u doorverwezen worden naar hun website.

Prepaid provider
Vast MobielSMSStarttarief 
Lebara€0,99
€0,99€0,15€0,15Bestellen

Goedkoop bellen naar Brazilië

In het geval van Brazilië is het het goedkoopst om met een prepaid simkaart te bellen. Via providers zoals KPN en T-Mobile zul je niet het goedkoopst naar Brazilië kunnen bellen, omdat zij zich veelal op Nederland en de Europese unie richten. Daarom zul je via bovenstaande providers het goedkoopst kunnen bellen naar Brazilië en raden wij deze hierom ook aan.

Telefoneren naar Brazilië via een 0900 nummer

Goedkoop bellen naar Brazilië kan ook via een 0900 nummer. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken wanneer jouw provider hoge tarieven rekent. Wanneer je dit moet gebruiken is heel simpel. Je betaalt per minuut het tarief wat het 0900 nummer rekent + het tarief wat jouw provider rekent voor het bellen naar het 0900 nummer (binnenlands tarief). Rekent je provider bijvoorbeeld €0,09 cent per minuut en het 0900 nummer €0,01 per minuut, dan betaal je €0,10 per minuut voor telefoneren naar Brazilië.
Een simkaart van een provider uit de tabel hierboven blijft echter altijd goedkoper. Al helemaal wanneer je met enige regelmaat naar Brazilië belt.

Hoe werkt het?

Je belt een 0900 nummer van een bedrijf dat goedkoop bellen naar het buitenland mogelijk maakt. Vervolgens toets je het nummer in dat je graag wilt bellen. Gebruik hierbij het netnummer van Brazilië, namelijk 0055. Sluit daarna af met een hekje. Het goedkoopste 0900 nummer van Brazilië kost 0,01 cent per minuut bovenop de kosten die je provider rekent. Je zult dus zien dat een prepaid simkaart goedkoper is. Ook al zijn de kosten van bellen via een 0900 in dit geval goedkoop moet je niet vergeten dat het bovenop normale kosten komt.

Waarom wordt er vanuit Nederland naar Brazilië gebeld?

Hier kunnen een aantal redenen voor gegeven worden. Een reden kan zijn dat Brazilië een land van binnenlandse migratie is. Voor de meeste Brazilianen betekent vakantie dan ook een tijdelijke terugkeer naar familie. Dus voor de 21 duizend Brazilianen die in Nederland wonen kunnen de periodes zonder vakantie en zonder de familie nog in Brazilië eenzaam zijn. Hierdoor zouden zij met regelmaat naar Brazilië kunnen bellen om het contact goed te onderhouden. Ook is Brazilië een populair vakantieland voor Nederlandse toeristen dus een belletje om te vragen hoe de vakantie is kan ook zo gepleegd worden.