Written by Donat

Waarom wel of niet betalen in termijnen?

Wanneer je een grote aankoop moet doen, is betalen in termijnen soms de enige optie. Niet iedereen heeft een groot spaarboekje waarop je beroep kan doen in geval van nood. Daarom kiezen veel mensen om in termijnen te betalen. Dit heeft zijn voor- en nadelen.

Wat houdt betalen in termijnen in?

In termijnen betalen houdt in dat je niet meteen het volledige bedrag voor een bepaald product betaalt. De meest voorkomende situaties zijn een auto of een huishoudelijk product zoals een wasmachine of droogkast. Bij de aankoop van het product in kwestie kan je beslissen om in termijnen, meestal is dit maandelijks, een bepaald bedrag terug te betalen.

Waarom wel betalen in termijnen?

Het grootste voordeel van betalen in termijnen is dat je niet het volledige bedrag in je bezit moet hebben. Bij een auto bijvoorbeeld zou het een hele hap uit je budget zijn als je het meteen zou moeten betalen. Voor veel mensen zou het in dat geval ook niet mogelijk zijn om een wagen te kopen. Het moet natuurlijk ook niet zo’n groot bedrag zijn. Een Iphone 12 in termijnen betalen is ook perfect mogelijk. In termijnen betalen zorgt er daarnaast voor dat mensen wat meer ademruimte hebben en zich niet onnodig in problemen zouden werken om bepaalde producten aan te kopen.

Waarom niet betalen in termijnen?

Het grootste nadeel van kopen of afbetaling is de rente die eraan gekoppeld is. Aan elke lening die je aangaat, hangt een rente vast. Op het einde van de rit heb je dus een hoger bedrag terugbetaald dan dat het product in kwestie heeft gekost. Bij een relatief goedkoop product valt de rente meestal mee, maar bij een afbetaling van duizenden euro’s, betaal je al snel enkele honderden euro’s extra.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × twee =