Written by medewerker365

Van prepaid naar abonnement

Iedereen heeft wel een telefoon in zijn bezit. Om met deze telefoon te kunnen bellen is er een betalingsmiddel nodig. Voor mobiele telefoons zijn er twee betalingsmiddelen: prepaid en een abonnement. In dit artikel wordt uitgelegd wat het verschil is tussen deze twee en hoe je kan overstappen van prepaid naar abonnement.

Wat is prepaid?

Met prepaid wordt er een bedrag opgewaardeerd op de simkaart van de provider. Het is dus een soort bankrekening op je simkaart. Dit kan gekocht worden in een winkel of bij een website. Als je belt met een telefoon wordt er geld van de simkaart afgeschreven. Uiteindelijk is het tegoed een keer op en kan je niet meer bellen. Om weer te kunnen bellen moet er opnieuw geld gestort worden op de simkaart. Wanneer het tegoed op is kan je nog wel bereikt worden op de telefoon maar je kan niet meer zelf bellen, sms’en of op internet.

De tarieven bij prepaid gaan heel anders dan bij een abonnement. Je betaalt namelijk per minuut, dus je betaalt voor de tijd dat je belt, mb’s verbruikt of sms’t. Indien je regelmatig opwaardeert, blijft je tegoed altijd houdbaar. Je raakt je tegoed dan dus nooit kwijt (wat bij een abonnement wel het geval is na een maand).

Wat is een abonnement?

Een abonnement is een contract dat je aangaat met een provider. Het contract dat je afsluit is voor een bepaalde tijd van bijvoorbeeld 2 jaar. Dit verschilt per provider en per contract. Iedere maand krijg je een aantal belminuten, sms’jes en mb’s. Bij een abonnement is het vaak zo dat hoe langer je contract duurt hoe goedkoper het contract word. Een contract dat iedere maand opgezegd kan worden is dan ook duurder.

Wat is het verschil tussen prepaid en een abonnement?

Er zit een groot verschil tussen prepaid en een abonnement. Bij prepaid betaal je vooraf en het tegoed kan je altijd verhogen. Wanneer het tegoed op is kan er niet meer mee gebeld worden, ook kan je niet meer sms’en of gebruik maken van de mb’s. Bij een abonnement betaal je iedere maand hetzelfde bedrag voor een aantal belminuten, sms’jes en mb’s. Als er gekeken wordt naar de kosten is prepaid voordeliger voor de mensen die niet zoveel bellen, sms’en of mb’s gebruiken en een abonnement is voordeliger voor de mensen die veel gebruikt maken van hun telefoon.

Hoe kan je overstappen van prepaid naar abonnement?

Nu weten we wat het verschil is tussen prepaid en een sim only abonnement en misschien wil je nu wel overstappen. Hieronder een stappenplan om over te stappen van prepaid naar een abonnement:

  1. Eerst kies je een abonnement wat bij je past.
  2. Als je wilt kan je er voor kiezen om je nummer te behouden.
  3. Na de bestelling wanneer het contract gesloten is krijg je een nieuwe simkaart.
  4. Wanneer de nieuwe simkaart binnen is kan deze worden geactiveerd en is hij klaar voor gebruik.

Voordelen van overstappen

  • Wanneer je veel belt, sms’t of MB’s verbruikt is het voordeliger.
  • Op je eigen verbruik af te stellen.
  • Iedere maand weer nieuwe belminuten, SMS berichten en MB’s.
  • Je kan je eigen nummer behouden.

Nadelen van overstappen

  • Duurder als prepaid als je weinig verbruikt.
  • Kosten kunnen erg oplopen als je buiten je bundel gaat.
  • Telefoon moet simlockvrij zijn.

Direct overstappen van prepaid naar abonnement?

Ben je overtuigd van de voordelen van een abonnement, en wil je direct overstappen? Allereerst zul je dan natuurlijk een nieuw sim only abonnement moeten kiezen. Daarvoor kun je onze handige sim only vergelijker gebruiken. Stel deze naar wens in en kies jouw favoriete abonnement!


Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − een =