Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Van abonnement naar prepaid met nummerbehoud

In de wereld van simkaarten en telecom zijn er veel dingen die je net moet weten of rekening mee moet houden. Nummerbehoud is daarvan een bekend fenomeen. Hoe kun je bijvoorbeeld van abonnement naar prepaid terwijl je jouw nummer behoudt? Welke stappen moet je daarvoor zetten en wat is belangrijk om rekening mee te houden? In dit artikel wordt het hopelijk allemaal wat duidelijker.

Overstappen van provider: van abonnement naar prepaid

Wanneer je overstapt van provider kun je dan toch je nummer behouden? Stel, je gaat van abonnement naar prepaid, maar daarbij wissel je ook van provider en wil je jouw nummer behouden. Dit is een hele mond vol maar kort gezegd kan dit gewoon. Je kunt namelijk bij jouw nieuwe provider aangeven dat je al een nummer hebt. Vaak worden er dan wat stappen ondernomen voor verificatie en dan ben je er. Ben jij op zoek naar juist het wisselen van prepaid naar abonnement met daarbij nummerbehoud, check dan ons artikel dat hierop dieper ingaat.

Goedkope prepaid kaarten?

Wil je overstappen, maar heb je nog geen keuze gemaakt? Op onze pagina over de goedkoopste prepaid simkaarten kun je zien wat de beste en voordeligste opties zijn. Je ziet onder andere een vergelijkingstabel van populaire aanbieders en de verschillen in tarieven.

Wanneer geef je nummerbehoud aan?

Tijdens het overstappen van abonnement naar prepaid zijn er verschillende momenten wanneer jij kunt aangeven dat je jouw nummer wilt behouden. Dit kan vaak bij providers op hun website, in hun winkel of aan de telefoon met hun klantenservice. Bij al deze opties wordt er vaak gevraagd naar verificatie, dit bericht komt via de sms en heb je binnen een paar minuten geverifieerd. Daarna gaat jouw provider alles bevestigen en verwerken en zul je een mail of sms ontvangen dat de simkaart kan worden geactiveerd. Nadat jij de simkaart hebt geïnstalleerd en geactiveerd, zul je zien dat hetzelfde nummer actief is.

Hoelang duurt de aanvraag?

De aanvraag voor abonnement naar prepaid met daarbij je nummer behouden kost voor jou maar een paar minuten. Je belt of geeft het aan op de website, dit zal niet al te lang moeten duren. De bevestiging kan vaak wel wat kantooruren van jouw provider in beslag nemen. Dit zal echter niet langer moeten duren dan een dag voordat je de bevestiging krijgt. Hierna kun je de oude simkaart omwisselen voor de nieuwe simkaart met daarop jouw nummer.

Voorbeeld stappenplan bellen om over te zetten

Wanneer je belt naar de klantenservice kan er gevraagd worden om jouw simkaartnummer. Handig is dus om deze alvast paraat te hebben. Hierna vraag je het nummerbehoud aan de klantenservice en krijg je een bevestiging via sms. Daar krijg je verdere instructies om je nummerbehoud te bevestigen. Daarna wordt jouw verificatie verwerkt bij de provider en krijg je vaak binnen vier uur een bevestiging van jouw overstapdatum. Hierbij krijg je vaak nog via mail of sms extra uitleg en informatie.

Zodra je geen bereik meer hebt, kun je de oude simkaart omwisselen voor de nieuwe, waarbij je zult zien dat hetzelfde nummer actief is. Zie je al gauw dat dit niet het geval is, dan is er ergens in het proces iets fout gegaan. Zorg dan dat je weer contact opneemt met de klantenservice en leg het probleem uit.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × een =