Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Tips bij de keuze van een Sim Only abonnement

In dit bericht geven wij je een aantal tips bij de keuze voor een Sim Only abonnement. Op de pagina Goedkoopste sim only vul je de vergelijker in waarbij je een aantal criteria kunt selecteren die tevens je keuze vergemakkelijken.

Wat is je budget?

Wat wil je per maand aan je abonnement besteden? Hoe langer je abonnement loopt hoe goedkoper je maandlasten zijn. Er zijn tegenwoordig providers die het mogelijk maken om per maand op te zeggen, maar dit betekent dus wel dat je maandlasten waarschijnlijk hoger zijn dan wanneer je een 2-jarig abonnement kiest. Je kunt ook voor een 1 maand abonnement kiezen als je nergens aan vast wilt zitten. Een maand abonnement is vergelijkbaar met een prepaid simkaart omdat je dan ook nergens aan vast zit.

Hoeveel verbruik je?

Waar gebruik jij je smartphone voornamelijk voor? Bel je veel of gebruik je veel mobiel internet? Wanneer je veel op het internet zit hoeft dit niet te betekenen dat je ook een grote databundel nodig hebt. De vraag waar je internet gebruikt is belangrijker. Zit je veel op kantoor, op school of thuis waar je gebruik maakt van het wifi netwerk is een grote databundel overbodig. Bedenk wat je maandelijkse verbruik ongeveer is zodat je weet wat er nodig is. Wellicht kun je dit doen aan de hand van je vorige abonnement en op je persoonlijke pagina je verbruik bekijken, maar je verbruik is natuurlijk ook te achterhalen via je ontvangen facturen. Ook met een prepaid simkaart kun je een verbruik tool gebruiken waardoor je erachter kunt komen wat je gemiddeld verbruikt. Bekijk naast een vergelijker ook op de website van de provider wat de kosten zijn voor het gebruik van internet buiten de bundel. Het tarief is buiten je bundel namelijk hoger, daarnaast kunnen er ook nog andere kosten zijn voor een overstap of het bellen van de klantenservice.

Welke provider kies je?

Zoals we hierboven al aangeven heeft elke provider eigen algemene voorwaarden. De algemene voorwaarden zijn altijd te vinden op de website van de provider. Daarnaast maakt het tegenwoordig qua bereik niet zo heel veel meer uit bij welke provider je zit, maar je kunt eventueel de dekking nog even bekijken vooral wanneer je op een afgelegen plek woont. Alle providers maken gebruik van de vier operators in Nederland, namelijk KPN, Vodafone, T-Mobile of Tele2. Wat natuurlijk per provider verschilt is het aanbod (klein of groot) en de klantenservice, sommige providers zijn met name online goed bereikbaar terwijl andere providers (vooral de grote) op veel verschillende manieren bereikbaar zijn.

Bij het vergelijken van sim only abonnementen vul je de vergelijker in en maak je gebruik van bovenstaande tips!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 3 =