Written by Donat

Simkaart met alleen internet kopen?

Heb je geen behoefte aan bellen of sms’en, maar wil je wel kunnen internetten? Dan kan een simkaart met alleen internet een goede keuze zijn voor jou. In dit artikel zullen we behandelen wat een data simkaart is, Hoe je eraan kunt komen en waar het vooral voor gebruikt wordt.

Wat is een alleen internet simkaart?

Een simkaart waar je alleen internet op kunt zetten (en mee kunt gebruiken) noem je ook wel een data simkaart. Dit is dus eigenlijk een prepaid simkaart met alleen data. Tegenwoordig zijn er steeds meer apps waarmee je berichten kunt sturen en mee kunt bellen. Hierdoor wordt de data simkaart steeds populairder.

Alleen data simkaart bestellen

Wil je een data only sim sim kopen? In de tabel hieronder zijn twee opties voor een data simkaart weergegeven. Er is keuze tussen een Europese en wereldwijde simkaart:

 DATAKOSTEN SIMKAARTPrijs per MB 
Data sim Europa2GB€24,95Vanaf €0,006Bestel
Data sim Nederland10GB / 30GB / 100GB€64 - €159Vanaf €0,00059Bestel

Waar worden data simkaarten vooral voor gebruikt?

Er zijn verschillende redenen voor het aanschaffen van een simkaart met alleen internet. We hebben een aantal van deze redenen op een rijtje gezet voor je.

Voor het gebruik van slimme apparaten

Er komen steeds meer apparaten bij die gebruik maken van het internet en die ook gebruik kunnen maken van een simkaart. Denk hierbij aan:

  • Smartwatches
  • Alarmsystemen
  • GPS trackers
  • MiFi routers

De kans is groot dat er in de toekomst nog veel meer apparaten bij zullen komen. Voor dit soort apparaten is een alleen internet simkaart natuurlijk erg interessant.

Wanneer je gebruik maakt van een simkaart voor je smartwatch kun je overal bellen en berichten sturen. Op deze manier ben je overal en altijd bereikbaar.

Voor alarmsystemen en GPS trackers is het natuurlijk ook essentieel om altijd verbonden te zijn met het internet. Door een data simkaart zijn deze apparaten niet meer afhankelijk van een draadloos netwerk.

MiFi routers worden steeds populairder en deze apparaten hebben ook een simkaart nodig. Deze routers worden vooral gebruikt op vakantie of op bijeenkomsten.

Data simkaart als extra simkaart

Er zijn een hoop mensen die een data simkaart gebruiken als extra simkaart. Voor in het buitenland kan het een stuk voordeliger zijn om te switchen naar je extra data simkaart. Op deze manier vermijd je spontane extra kosten.

Alternatief voor simkaart met alleen internet

In plaats van een alleen data simkaart zou je ook kunnen kiezen voor een sim only abonnement. Het voordeel hiervan is dat je voor minder geld veel gebruik kan maken van het internet, maar het nadeel is dat je minimaal een jaar vastzit aan een abonnement.

Ben je van plan alleen maar gebruik te maken van het internet? Kies dan een sim only abonnement met zo min mogelijk belminuten en sms’jes. Dit zal het voordeligste zijn. Wel zal je voor het afsluiten van een abonnement goed moeten nadenken over hoeveel data je nodig zal hebben. Vergelijk hieronder verschillende sim only abonnementen.


Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vier × drie =