Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Prepaid simkaart voor iPad

Tegenwoordig kan er een simkaart gebruikt worden voor de iPad (als deze een simkaarslot heeft en mobiele data / LTE ondersteunt). In dit artikel wordt er dieper ingegaan op prepaid simkaarten voor de iPad. Hier komt aan bod welke opties er zijn met de bijbehorende toelichting en wat de optie voor jou is.

Welke opties zijn er voor een iPad prepaid simkaart?

Voor het kiezen van de beste optie voor jouw iPad, moeten we eerst weten welke opties er op de markt zijn. Wil je een prepaid kaart voor je iPad kopen, dan heb je de volgende opties:

  1. Prepaid data only
  2. Standaard prepaid

In de volgende paragraaf zullen wij deze soorten verder toelichten.

Prepaid data only

De prepaid data only simkaart is een simkaart waar alleen een internetbundel op staat. Door het aanschaffen van een data simkaart krijg je een sim die geschikt is voor telefoons, tablets, computers en allerlei andere apparaten die via 4G werken. Met deze simkaart is het alleen mogelijk om te internetten en dus niet mogelijk om te bellen. Dit maakt het uiterst geschikt om in te zetten als data simkaart voor je iPad.

Prepaid data simkaarten aanbod

Op zoek naar een geschikte prepaid data simkaart? Bekijk hieronder de opties:

DATAKOSTEN SIMKAARTPrijs per MB
Data sim Europa2GB€24,95Vanaf €0,006Bestel
Data sim Nederland10GB / 30GB / 100GB€64 - €159Vanaf €0,00059Bestel

Standaard prepaid

De standaard prepaid simkaart is een klein plastic kaartje met daarin een chip. Bij deze simkaart weet je precies hoeveel je uitgeeft, omdat je er een bepaald bedrag op zet en er vaste tarieven zijn voor het internetten, bellen en sms’en.

Beste standaard prepaid simkaarten op een rij

Op zoek naar de beste opties voor een standaard prepaid simkaart voor je iPad? Bekijk hieronder de beste opties.

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50
per seconde
Bestellen

KPN€0,20€0,152,4 cent€10,-
per seconde
Bestellen
Lebara One€0,09€0,093 centmaximaal €15,-
per minuut
Bestellen

Waarom een prepaid kaart in plaats van een abonnement?

Met een prepaid kaart (standaard of data only) betaal je alleen voor wat je gebruikt en betaal je dus niet voor mb’s of belminuten die je niet gebruikt. Ook zijn er geen financiële risico’s aan verbonden, omdat je kan bellen totdat je beltegoed op is en dan moet je opwaarderen. Met een abonnement kan je over je belminuten of over je mb’s heen gaan en dan gelden er hoge tarieven, maar dit verschilt weer per provider. Dus een prepaid simkaart is beter voor je iPad omdat je betaalt voor wat je gebruikt, en omdat je geen contract hoeft af te sluiten.

Verschillende formaten simkaarten iPad

Er zijn verschillende simkaarten beschikbaar voor de iPad. namelijk: de nano simkaart en de micro simkaart. De nano simkaart past in de volgende iPads:

  • iPad Pro
  • iPad 5e generatie
  • iPad Air
  • iPad mini

De micro simkaart past in de volgende iPads:

  • iPad 2
  • iPad 4e generatie
  • iPad 3e generatie
  • iPad 1e generatie

Advies: prepaid of een data only sim?

Dus wat is de uitkomst van deze blog? Kan je beter kiezen voor een prepaid data sim only simkaart of toch een standaard prepaid simkaart? Dat ligt volledig aan jouw situatie.

Met een iPad kan je niet bellen dus is een standaard prepaid kaart niet per se nodig. Omdat je iPad alleen maar gebruikmaakt van internet is de data only simkaart waarschijnlijk de beste optie voor jou. Mocht je toch wel een standaard simkaart willen, kan dat natuurlijk ook.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *