Written by Rico

Van prepaid naar abonnement met nummerbehoud

Wil jij jouw prepaid simkaart overzetten naar een abonnement en daarbij je nummer behouden? Of dit mogelijk is en wat daarbij komt kijken vertellen we in dit artikel.

Van prepaid naar abonnement bij dezelfde provider

Als je bij jouw eigen provider wilt wisselen kan dit heel gemakkelijk. Tijdens het bestellen van een abonnement kun je aangeven dat je je prepaid nummer wilt behouden. Het kan soms wel zo zijn dat het beltegoed op de prepaid simkaart niet wordt meegenomen naar het abonnement, zorg dus wel dat je deze eerst opmaakt.

Van prepaid naar abonnement bij een andere provider

Stel je wilt jouw prepaid omzetten bij een andere provider is het ook mogelijk om je nummer te behouden. Echter heb je wel een nieuwe simkaart nodig wanneer je overstapt. Daarbij moet je rekening houden dat je beltegoed ook niet kunt meenemen en dus eerst verstandig is om deze op te maken. Ook is het verstandig om aan te geven aan de provider dat jij jouw nummer wilt behouden, vaak staat dit weergegeven op de website.

Wanneer kan je nummerbehoud aangeven?

Tijdens je online bestelling kun je vaak aangeven of een aanvraag doen voor nummerbehoud. Daarna wordt de aanvraag bevestigd en krijg je vaak nog een verificatie via mail of sms. Hierin bevestig je de aanvraag voor nummerbehoud. Een andere optie zou kunnen zijn om naar de winkel van jouw provider te gaan of te bellen en hier nummerbehoud aanvragen. Vaak wordt hier ook gewerkt met verificatie door sms.

Hoe lang duurt de aanvraag?

De aanvraag voor prepaid naar abonnement met daarbij je nummer behouden kost voor jou maar een paar minuten. Je belt of geeft het aan op de website, dit zal niet al te lang moeten duren. De bevestiging kan vaak wel wat kantooruren van jouw provider in beslag nemen. Dit zal echter niet langer moeten duren dan een dag voordat je de bevestiging krijgt. Hierna kun je de oude simkaart omwisselen voor de nieuwe simkaart met daarop jouw nummer.

Conclusie

Je kunt dus jouw nummer behouden wanneer je van prepaid naar abonnement gaat. Je kunt dit vaak aanvragen via de online website, in de winkel of telefonisch. Ben je nog op zoek naar een geschikt abonnement, dan kun je op onze homepage alle opties bekijken.

Gelukkig is het mogelijk om alsnog je nummer te behouden wanneer je naar een andere provider overstapt. Wil jij juist van abonnement naar prepaid met nummerbehoud check dan dit artikel, die gaat hier nog verder op in.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *