Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Prepaid eSIM: Prepaid zonder simkaart

Tegenwoordig is het mogelijk om gebruik te maken van prepaid zonder een fysieke simkaart. In dit artikel gaan we dieper in op het aanbod van de prepaid eSIM, zullen we behandelen wat een eSIM nou precies is en waarom dit handig is voor jou.

Welke providers bieden prepaid eSIM aan?

Op dit moment is Simyo de enige aanbieder van een eSIM prepaid. Dit komt, omdat het concept nog redelijk nieuw is. De kans is groot dat steeds meer providers in de toekomst ook een prepaid eSIM zullen aanbieden, maar op dit moment is hier nog weinig over bekend. Simyo is een dochteronderneming van KPN en is al vele malen verkozen tot beste provider van Nederland. Check hieronder de prepaid eSIM van Simyo:

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
 
Simyo€0,10€0,10€0,15€7,50Bestellen

Tijdens het bestelproces kun je selecteren dat je voor eSIM wilt kiezen. Rond het bestelproces af en volg de instructies voor het installeren van je eSIM op je telefoon.

Gratis eSIM prepaid

Simyo biedt gratis beltegoed aan bij het kopen van prepaid. Wanneer je prepaid van €5,- koopt krijg je €7,50 aan beltegoed. Als je de optie kiest van €15,- krijg je €22,50 euro beltegoed en bij het kopen van prepaid van €25,- krijg je €35,- beltegoed. Wanneer je een duurdere optie kiest, zal je meer gratis beltegoed je krijgen.

Wil je gratis eSIM prepaid, dan is dat dus deels mogelijk. Je betaalt wel eenmalig voor eSIM, maar krijgt hier meer beltegoed voor terug (waardoor je eigenlijk ‘gratis’ gebruik maakt van eSIM via prepaid).

Wat houdt eSIM in?

De afkorting eSIM staat voor ‘embedded sim’. Een eSIM is een ingebouwde chip die functioneert als een simkaart, daardoor is er geen fysieke simkaart meer nodig. Een provider kan jouw telefoonnummer klaarzetten vanuit een van de werkplekken en daarna hoef je alleen nog jouw gegevens te downloaden. Deze chip kan niet uit de smartphone verwijderd worden, maar het is wel mogelijk om te wisselen van provider en databundel.

Wat heb jij aan een eSIM?

Allemaal leuk en aardig zo’n eSIM, maar wat heb je er nou precies aan? Een van de grote voordelen van een eSIM is dat het je een hoop tijd kost. Je zal nooit meer hoeven wachten tot jouw fysieke simkaart binnenkomt en je hoeft niet meer te prutsen met een klein plastic kaartje. Ook is het beter voor het milieu om geen gebruik meer te maken van plastic simkaarten.

De eSIM neemt ook weinig ruimte in en dit brengt weer nieuwe mogelijkheden voor innovatie in de smartphone wereld. Er zijn nu ook smartphones en andere apparaten met een eSIM en een normale ingang voor een simkaart. Op deze manier zou je op twee nummers bereikbaar kunnen zijn of zou je gebruik kunnen maken van een sim only en prepaid tegelijkertijd.

Zijn er dan ook nadelen aan een eSIM?

Over het algemeen zijn er een stuk meer voordelen dan nadelen voor de eSIM. Een van de nadelen is wel dat je met een eSIM gevoeliger bent voor hackers. Gelukkig wordt de bescherming tegen hackers steeds beter. Ook zijn er nog een aantal kleine en buitenlandse providers die nog geen eSIM ondersteunen. Een nadeel van prepaid eSIM in Nederland is dan ook dat er op dit moment maar één provider is die het aanbiedt. Gelukkig is Simyo wel een betrouwbare en voordelige aanbieder.

Met welke apparaten kun je gebruik maken van prepaid eSIM?

Inmiddels bieden steeds meer apparaten ondersteuning voor eSIM. We hebben de populairste apparaten voor je op een rijtje gezet:

 • iPhone 11 (en alle iPhones die hierna zijn uitgekomen)
 • Samsung Galaxy Fold (en alle Samsung telefoons die hierna zijn uitgekomen)
 • Motorola Razr 2019
 • Nuu Mobile X5
 • Sony Xperia 5 II
 • Google Pixel 4a en 5
 • iPad Pro
 • iPad Air
 • Apple Watch Series 3 (en alle Apple Watches die hierna zijn uitgekomen)
 • Huawei Watch 2 pro
 • Samsung Gear S2 en S3
 • Samsung Galaxy Note 20

Welke providers bieden een eSIM sim only aan?

Het aanbod voor een eSIM only abonnement is op dit moment een stuk groter. Wil je meer informatie hierover? Bekijk dan ons artikel over eSIM sim only abonnementen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =