Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Nog steeds geen besluit over roaming

Er is nog steeds geen akkoord bereikt met betrekking tot roaming en netneutraliteit. Op 11 juni kwam de Europese Raad opnieuw bijeen om over deze kwestie te praten en er komt maar geen overeenstemming tussen de lidstaten en het Europees Parlement. Vandaag wordt ook de nieuwe regulering omtrent databescherming besproken.

De meerkosten die in rekening worden gebracht wanneer je jouw mobiel gebruikt in het buitenland moeten volgens het parlement afgeschaft worden. Een aantal landen zijn het hier niet mee eens en daarom komt er maar geen officieel besluit. Op 25 juni is er weer een overleg gepland en dan wordt er weer een nieuwe deadline bepaald, ook de ministers zijn hierbij aanwezig.

De bescherming van persoonlijke gegevens

Over het onderwerp databescherming worden de EU-lidstaten het tevens niet eens. De nieuwe regels die vandaag worden voorgesteld hebben vooral betrekking op burgers die meer controle moeten krijgen over hun persoonlijke online gegevens. Eén van de voorstellen is dat de burger meer kan doen tegen ondernemingen die nalatig zijn in het omgaan met privacy gevoelige informatie. Nu zijn bedrijven die data opslaan zoals hosting bedrijven, niet verantwoordelijk wanneer er gegevens verloren gaan of gestolen worden. Volgens de wet zijn banken, verzekeraars en andere partijen die deze taak uitbesteden aan derden namelijk verantwoordelijk voor deze persoonsgebonden gegevens. Wanneer een hosting wordt gehackt en er persoonsgegevens gestolen worden dan is de partij die het heeft uitbesteed aan de betreffende hosting dus de dupe en deze verantwoordelijkheid moet met de nieuwe regel beter verdeeld worden. Partijen als Google en Microsoft vinden de nieuwe regulering omstreden en denken dat het voor Cloud diensten een barrière zal opleveren. Daarnaast zal het voor veel bedrijven extra tijd en geld kosten. Verder worden er ook nieuwe regels besproken met betrekking tot het doorgeven van persoonlijke gegevens aan veiligheidsdiensten.

Meer informatie met betrekking tot roaming lees je hier:
Petitie tegen roamingkosten gestart
Buitenland bellen 2016 niet goedkoper
Roaming nog niet afgeschaft

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 − een =