Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Niet meer handsfree bellen in Frankrijk

Door de toename in het aantal verkeersongelukken wordt de headset die met een snoer verbonden is aan je telefoon verboden voor automobilisten. Ga je op vakantie naar Frankrijk of kom je regelmatig in Parijs voor zaken houdt hier dan rekening mee.

Vanaf 30 juni dit jaar krijg je een boete als je met een headset in de auto aan het telefoneren bent. De Franse overheid maakt wel onderscheid in het type headset. Met een draadloze headset mag je doorrijden, maar oordopjes die verbonden zijn met je telefoon worden verboden. Ook als je maar een dopje in je oor hebt wordt je vanaf de zomer beboet.

Ook in Nederland is het handsfree bellen in de auto al vaker ter sprake gekomen. We zouden sneller afgeleid zijn en minder goed op de weg en ander verkeer letten. In Nederland zijn er momenteel veel campagnes over het checken van social media op je mobieltje tijdens het rijden. Verder is ook het gebruik van je mobiele telefoon op de fiets en zelfs als voetganger ter sprake gekomen. In Duitsland krijg je een boete van 25 euro als je niet handsfree belt op de fiets. Met een koptelefoon en harde muziek krijg je ook een boete.

De hoogte van de boete wat betreft het handsfree bellen in Frankrijk is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal deze 200 euro gaan kosten en voor degene met een puntenrijbewijs zal dit drie punten kosten. In Spanje is deze boete al ingevoerd. Als je belt zonder headset dan kost dit je nu al 135 euro en drie punten bij een puntenrijbewijs.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *