Written by Donat

Met je mobiele telefoon prepaid gebruiken?

Prepaid simkaarten blijven erg populair. Zo heeft maar liefst 1 op de 3 Nederlanders een prepaid simkaart, waarbij de ouderen relatief de grootste prepaid gebruikers zijn. Ook zien we dat jongeren steeds vaker een prepaid kaart aanschaffen om zo meer controle te hebben over hun kosten. Ben jij op zoek naar een geschikte prepaid voor je mobiele telefoon, maar vind je het ook zo lastig om er één te vinden door de vele prepaid aanbieders? Geen zorgen! In dit artikel helpen we jou om een goede prepaid simkaart voor je mobiele telefoon te vinden.

Wat is prepaid voor je mobiele telefoon?

Mobiele telefoon prepaid houdt in dat je van te voren betaalt voor je tegoed dat je op je mobiele telefoon zet. Met dit tegoed kun je bellen, sms’en en internetten. Wanneer je je tegoed hebt verbruikt, dan kun je weer nieuwe tegoed erop zetten, wanneer jij denkt dat je het nodig hebt. Dit is precies het tegenovergestelde van een sim only abonnement, waarbij je juist aan een abonnement vastzit.

Mobiele telefoon prepaid vergelijken

Met je mobiele telefoon prepaid gebruiken? Het makkelijkste wat je kunt doen om een goede prepaid kaart te vinden, is door providers te gaan vergelijken. De beste prepaid providers van Nederland op dit moment zijn Simyo en KPN. Hieronder vind je de tabel om het prepaid aanbod te vergelijken. Het is mogelijk om een prepaid bundel voor je mobiele telefoon aan te schaffen. Een prepaid bundel is een gebundelde aantal diensten die je in één keer koopt.

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50per secondeBestellen

KPN€0,30€0,162,4 cent€10,-per secondeBestellen
Lebara One€0,09€0,093 centmaximaal €15,-per minuutBestellen

Is een prepaid kaart geschikt voor mij?

Mobiele telefoon prepaid is geschikt voor jou wanneer je bijvoorbeeld weinig gebruik maakt van het internet, maar wel regelmatig belt. Met prepaid heb je controle over je eigen kosten, want het is niet mogelijk om te bellen naar anderen, wanneer je prepaid tegoed op is. Wel kan je zelf nog gebeld worden. Zijn dit de enige voordelen? Zeker niet! Een prepaid simkaart heeft nog meer voordelen. Deze staan hieronder.

Voordelen van prepaid voor je telefoon

  • Met prepaid weet je precies hoeveel geld je uitgeeft per maand.
  • Je hebt geen onverwachte kosten, omdat je geen abonnement hebt waar je overheen kan gaan met het verbruik van je data.
  • Je hebt keuze uit verschillende internetbundels voor prepaid om zo nog voordeliger uit te zijn.
  • Je betaalt alleen wanneer je telefoneert of wanneer je op het internet surft met je prepaid

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zeventien + drie =