Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Mobiel bellen wordt goedkoper

Er is een prijzenoorlog aan de gang onder de kleine goedkope sim only abonnementen met o.a. acties van Simpel en Youfone.

Vergelijk Sim Only abonnementen

Op onze Goedkoop mobiel bellen pagina staat de vergelijker waarmee je het beste sim only abonnement kunt vinden door je persoonlijke wensen in te vullen. Goedkoop bellen kan tegenwoordig met een sim only abonnement door de acties van verschillende MVNO’s die sim only abonnementen aanbieden. MVNO’s zijn kleine providers die gebruik maken van het netwerk van een van de vier providers met een eigen netwerk; KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2.

Gestunt met prijzen voordelig voor de consument

Er zijn momenteel ontzettend veel tv- en radio reclames van goedkope sim only bundels. Zo promoot Youfone met het KPN netwerk en de optie om maandelijks op te zeggen. De trend is namelijk dat consumenten vooral nergens aan vast willen zitten en hier spelen de providers handig op in. Wat met name opvalt aan de bundels van Youfone is het feit dat de bundels uit veel MB’s (1500MB) bestaan. Consumenten gaan steeds meer mobiel internetten en steeds minder bellen, nog zo’n ontwikkeling waar providers op inspelen. Wat wel opvallend is, is het feit dat je geen 1-jarig abonnement bij Youfone af kunt sluiten. Je hebt de keuze uit een maand of 2-jarig abonnement. De provider Simpel hanteert een soortgelijke strategie. Ook hier bestaan de bundels niet uit veel belminuten, maar uit 1, 2 of 3 GB internet. Een andere prijsvechter is Robin mobile waarbij je een onbeperkte bundel aan kunt schaffen die tevens maandelijks opzegbaar is. In de praktijk moet je met ‘onbeperkt’ wel rekening houden met het feit dat alle providers een zogeheten “fair use policy” hebben. Bij Robin mobile wordt er geen kredietcheck gedaan, terwijl er bij de meeste providers een BKR-toetsing gedaan wordt zodra je een abonnement afsluit om er zeker van te zijn dat je het maandelijkse bedrag kunt voldoen. Bij de aanschaf van een prepaid simkaart wordt er ook nooit een kredietcheck gedaan.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 − 1 =