Written by admin

Internationaal bellen: hoe zit dat?

Als je veel naar het buitenland belt wil je natuurlijk geen hoge telefoonrekening ontvangen. Wij vertellen waar je welke kosten kan verwachten op het gebied van internationaal bellen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Bij Budget Mobiel of Lebara bel je goedkoop binnen de EU

Bellen binnen de EU

Sinds juni 2017 is bellen met je mobiele telefoon vanuit een ander EU-land veel goedkoper geworden. Door de EU-regeling ‘Roam like at home’ betaal je nu hetzelfde tarief als in Nederland. Vergelijk dus vooraf al hoe jij goedkoop bellen kunt. Bellen vanuit Nederland naar een ander EU-land valt helaas niet onder deze regeling. Er is geen sprake van roaming, omdat je gewoon gebruik maakt van je Nederlandse provider. Omdat de prijzen per provider enorm verschilden besloot de Europese commissie de tarieven voor bellen naar een ander EU-land te reguleren. Sinds mei 2019 zijn de beltarieven verlaagd naar maximaal € 0,23 per minuut. Let op: landen als Noorwegen, Turkije en Zwitserland horen niet bij de EU. De gunstige EU-regels gelden daar dus (nog) niet. Ook in Monaco, Andorra en Gibraltar is dit het geval.

Sim only afsluiten om mee te bellen?

Sluit hieronder een sim only abonnement af dat bij jouw persoonlijke voorkeur en verbruik past. Gebruik de filters om dit in te stellen. Zo krijg je meteen een passend aanbod te zien. Klik vervolgens op de bestelknop om verder te gaan.

Internationaal bellen – buiten de EU

Waar je binnen de EU dus niet meer bang hoeft te zijn voor hoge telefoonrekeningen, kan dat buiten de EU heel anders zijn. Een maximum beltarief zoals in de Europese Unie is er niet. Providers kunnen buiten de EU rekenen wat ze willen. Nederlandse providers ontvangen hoge rekeningen voor het mobiel gebruik van de klanten. Deze kosten worden uiteraard verrekend in jouw telefoonrekening. Wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan? Bekijk dan vooraf hoe je goedkoop kunt bellen naar het buitenland.

Tips om je belkosten te beperken

Hieronder geven wij een aantal tips om je belkosten te beperken wanneer je internationaal belt. Zo kom je niet voor een dure verrassing te staan.

  • Op zee gelden de maximale beltarieven niet. Je bevindt je dan in internationale wateren. Je betaalt in dit geval vaak de hoofdprijs. Dit geldt zelfs als je tussen 2 EU-landen vaart.
  • Providers verdelen de wereld in zones. Check vooraf in welke zone je reisbestemming valt. Vooral voor landen buiten de EU kunnen hier grote verschillen tussen zitten.
  • Kosten voor bellen buiten de EU komen meestal bovenop de kosten van je abonnement. De minuten die je in het buitenland gebruikt, gaan niet uit je bundel en worden apart afgerekend.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

drie + 14 =