Written by Donat

Hoe kun je een onbekend nummer traceren?

Als je meerdere keren wordt gebeld door een onbekend nummer dan wil je uiteindelijk toch weten wie je lastig valt. Is het een belletje van een callcenter of bedrijf dat je ’s avonds laat een nieuw product / energiecontract aan wil bieden, of is het misschien toch een familielid of kennis die je met een nieuw nummer probeert te contacteren? Vooral als je continu gebeld wordt door een onbekend nummer kan dat erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er zelfs in dit digitale tijdperk verschillende manieren om erachter te komen wie de eigenaar van het nummer is dat je al meerdere keren gebeld heeft. Als je er uiteindelijk achter komt welk bedrijf je zo vaak lastig valt, kun je bij Reviewsbird een review over jouw ervaring plaatsen.

Neem contact op met je provider

Vooral als een anonieme beller zo vaak belt dat het vervelend wordt is het verstandig om contact op te nemen met je provider. Zij kunnen je helpen om er achter te komen wie er schuilt achter het anonieme nummer, zodat zij alles in het werk kunnen stellen om dit onbekende nummer voor je te blokkeren. Iedere provider beschikt over een speciaal formulier dat je in kunt vullen om hun opdracht te geven op zoek te gaan naar de eigenaar. Je moet daarvoor wel bijhouden wanneer je gebeld bent, en het is verstandig om toch een paar maal op te nemen zodat je provider beter naar de daders kan speuren. De providers met de beste reviews zijn de providers die dit soort problemen het beste voor je kunnen oplossen. Daar heb je nu misschien niet veel aan, maar het is handig om te weten als je er over nadenkt om binnenkort over te stappen.

Gebruik websites of social media

Je kunt via verschillende website en applicaties een zoektocht starten naar de beller als je steeds weer gebeld wordt door een onbekend nummer. Heb je al eens aan Whatsapp gedacht? Door het anonieme nummer dat je continu belt in te voeren in je contactenlijst kun je bijna altijd zien wie de gebruiker van het nummer is. Op die manier kun je wat appjes versturen dat ze je beter met rust kunnen laten. Ook zijn er diverse websites te gebruiken waar je het nummer in kunt voeren om te weten te komen wie de eigenaar is.

De beste manier is de ouderwetse manier

Weet je wat de makkelijkste manier is om er achter te komen wie je belt? Gewoon het onbekende nummer terugbellen! Je krijgt vrij snel antwoord op je vraag wie er achter het bellende nummer schuilgaat. Als het inderdaad een bekend persoon is dan kun je hem of haar gewoon aan je contactenlijst toevoegen. Hoor je een bandje of de naam van een bedrijf? Dan weet je ook gelijk waar je aan toe bent en kun je het nummer gewoon blokkeren om niet langer lastig gevallen te worden. Als het telefoonnummer dat je in je display ziet een rare combinatie van nummers is dan is het wellicht toch beter om eerst een korte online zoektocht te starten. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk naar een buitenlands of een duur betaald servicenummer belt.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dertien + veertien =