Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Gratis bellen naar het buitenland via WhatsApp

WhatsApp is misschien wel de meest bekende chatapp voor de smartphone. Als je gebruik kunt maken van het Wi-Fi netwerk kun je eindeloos tekst, foto’s en video’s versturen. De chatapp blijft zich ontwikkelingen en daarom is het nu ook een gratis bellen app.

Hoe werkt bellen via WhatsApp

Bellen via WhatsApp loopt via een internetverbinding, daarom kun je als je op een Wi-Fi netwerk actief bent dus GRATIS bellen met de app. Dit kan bijvoorbeeld ook met Skype, Facetime, Hangouts en Viber. Wanneer je de laatste versie van WhatsApp op je smartphone installeert kun je er gebruik van maken. Je kunt zien met wie, wanneer en hoe lang je hebt gebeld.

Wanneer je geen gebruik kunt maken van Wi-Fi en je zit op een 3G of 4G netwerk dan gaat er dus niks van je belminuten af, maar wordt er data / MB’s in rekening gebracht. Er is berekend dat 4 minuten bellen ongeveer 1 MB data kost. Wil je minder data verbruiken dan kun je bij de chatinstellingen “Verminder data gebruik” of “Low data usage” aanvinken. Op deze manier kun je het dataverbruik van een WhatsApp gesprek verminderen.

WhatsApp bellen buitenland

Wanneer je roamingkosten betaalt voor mobiel internet in het buitenland, dan betaal je deze kosten ook voor bellen met WhatsApp. Tenzij je gebruik maakt van gratis Wi-Fi, dan kost het bellen met WhatsApp je niets. Ook als je vanuit Nederland naar het buitenland belt krijg je te maken met de roaming tarieven. De kosten van roaming zijn afhankelijk van de provider. Let op: Het is mogelijk dat de app niet gebruikt kan worden in sommige landen omdat dit wettelijk niet is toegestaan.

WhatsApp bellen met een Data Only simkaart

Voor bellen via WhatsApp heb je geen belminuten nodig. Je gebruikt alleen het internet. Daarom is een data simkaart een goede oplossing. Dit geldt vooral voor in het buitenland, omdat je met een goede data only sim in veel landen dekking hebt en geen roamingkosten betaalt. Hiervoor raden we de data simkaart van XIPO connect aan. Deze heeft in meer dan 35 landen dekking en is naast het bellen via WhatsApp ook handig voor snel 4G internet (in bijvoorbeeld je telefoon of MiFi-router).

Klik op de bestelknop hieronder om direct een XIPO connect data simkaart te kopen:

 DATAKOSTEN SIMKAARTPrijs per MB 
Data sim Europa2GB€24,95Vanaf €0,006Bestel
Data sim Nederland10GB / 30GB / 100GB€64 - €159Vanaf €0,00059Bestel

Tip: Kies een goedkope prepaid simkaart en bel via WiFi gratis naar het buitenland met WhatsApp

Prepaid simkaarten zijn zo goed als gratis. Je betaalt bijvoorbeeld 5,- en ontvangt ook 5 of soms wel 10 euro beltegoed. Onderstaand hebben wij een tabelletje met de goedkoopste prepaid simkaarten van Nederland. Wellicht is dit handig voor jullie!

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50
per seconde
Bestellen

KPN€0,20€0,152,4 cent€10,-
per seconde
Bestellen
Lebara One€0,09€0,093 centmaximaal €15,-
per minuut
Bestellen

Wil je met een sim only abonnement gratis bellen naar het buitenland via WhatsApp? Kies de goedkoopste sim only abonnementen met internet. Voor een Snelle Check, vul de onderstaande velden in:


Hoe is de verbinding?

De verbinding en het geluid met bellen via een internetverbinding kan slechter zijn. Het duurt wat langer voordat de gesprekken op gang zijn, het geluid klinkt blikkerig en de verbinding kan verbroken worden. Is de mobiele internet verbinding minder dan zijn de gesprekken dus ook van slechtere kwaliteit. Bij 3G en GPRS-internet kan dit het geval zijn. Wil je meer weten over de mogelijkheden van goedkoop bellen naar het buitenland? Neem dan een kijkje op de buitenland pagina.

4 thoughts on “Gratis bellen naar het buitenland via WhatsApp

 1. Wel, iK heb whatsapp of mijn cell phone en belde een vriendin in New York die ook Whatsapp heeft en dit grapje kostte me 8 $Can. Ik heb geen dataplan, dus betekent dat het dus niet gratis is?

  1. Beste Manon,

   Dat klopt inderdaad. Zoals we in dit blogbericht aangeven is bellen via WhatsApp gratis wanneer je verbonden bent met een wifi-netwerk. Ben je dit niet en maak je gebruik van je eigen mobiele netwerk, dan kost dit je MB’s (of beltegoed bij prepaid). Het kost je dan geen belminuten.

   Met vriendelijke groet,

   Team Goedkoopbellennaar.nl

 2. Bellen via whatsapp via iphone 6s zorgt wel dat het mobieltje van de ander tot leven komt echter geen contact via spreken/beeld.Met mijn Duitse vriendin hetzelfde. Echter in Duitskand zijnde kan ze wel via whatsapp met Duitse vrienden bellen. Waarom lukt dat mij niet

  1. Hoi Piet,

   Vervelend. Waarschijnlijk heeft dit te maken met je internetverbinding.
   Als deze te traag is, omdat je te ver van de router vandaan zit, heeft WhatsApp moeite met het tot stand brengen van gesprekken.

   Je kunt ook nog even checken of je de nieuwe versie van WhatsApp al hebt gedownload.
   Dit samen met een goede internetconnectie zou het bellen via WhatsApp mogelijk moeten maken.

   Met vriendelijke groet,

   Team Goedkoopbellennaar.nl

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × een =