Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Goedkoop internetten op je mobiel

De laatste jaren is het gebruik van internet een aantal keer over de kop gegaan. We gebruiken meer internet dan ooit en deze stijging zal alleen maar groter worden. Het liefst doen we dit op onze mobiel. Super makkelijk. Deze heb je een groot deel van de dag bij je en je kunt alles opzoeken wat je maar wilt.

Het zou nóg mooier zijn als dit alles ook nog zo goedkoop mogelijk zou kunnen. En dat kan! Wij hebben de goedkoopste manier voor internetten op je mobiel onderzocht!

Goedkoop internetten met de goedkoopste databundels

De makkelijkste manier om je internetkosten te reduceren is natuurlijk het kiezen van een goedkope databundel. Alleen, hoe weet je nou dat je de goedkoopste kiest? Om hierachter te komen zul je eerst een goede indicatie moeten hebben van hoeveel MB je per maand ongeveer gebruikt. Dit kun je wellicht terugvinden om je laatste rekening, of een schatting maken aan de hand van handige Apps, zoals:

  • My Data Manager
  • Data Counter

Deze Apps kun je kosteloos op je smartphone installeren en houden je dataverbruik vrij exact bij. Weten wat je verbruikt is essentieel om goedkoop te internetten.

Nu je weet hoeveel data je gebruikt, kun je gericht zoeken naar een goedkope databundel.
Hieronder enkele tips.

Tips bij het vinden van de goedkoopste internetbundel

  • We verbruiken nu al redelijk wat internet, maar door de komst van steeds sneller internet, het 5G netwerk wat verwacht wordt, betere & mooiere video’s en foto’s etc. gaan we in de toekomst alleen nog maar meer internet gebruiken. Als je dus kiest voor een internetbundel aan de hand van je huidige verbruik, is het slim om hier ongeveer 25% bij op te tellen zodat je gedurende de hele contractperiode goedkoop internetten kan!
  • Bij veel Sim Only providers kun je je bundels maandelijks kosteloos naar boven en beneden aanpassen. Sommige providers stellen hieraan wel de voorwaarde dat je niet onder je ‘startbundel’ mag komen. Stap je dus in een abonnement met een databundel van 1GB, dan kun je je abonnement nooit lager bijstellen. Geen probleem in principe, maar stap dus niet te hoog in.
  • Bij prepaid is dit sowieso geen probleem, want dan kun je je databundel altijd maandelijks aanpassen!
    Internetbundels vergelijken! Ga actief op zoek naar de provider die het goedkoopste internet biedt! Moeilijk? Nee hoor, wij hebben je al geholpen. Op de homepage zie je een vergelijker waarmee je gemakkelijk goedkoop internet vergelijkt!
  • Check de acties van de providers! De concurrentie op de telecommarkt is heel hoog, dus providers proberen elkaar constant af te troeven met de beste acties. Waarom zou jij hier dan niet van profiteren! 🙂 Ook deze acties zijn opgenomen in de vergelijker op de homepagina.

Maak zoveel mogelijk gebruik van het WiFi netwerk!

Goedkoop internetten, of gewoon gratis? Je kunt op zoveel plekken gebruik maken van gratis WiFi! Bijvoorbeeld in de trein, waarschijnlijk op je werk, op scholen, thuis en misschien wel bij familie / vrienden of kennissen. Ook op veel openbare plekken heb je tegenwoordig een gratis openbaar WiFi netwerk! Ideaal om je mobiele data even uit te zetten om MB’s te besparen!

Let wel op dat een openbaar WiFi netwerk NIET veilig is. Een WhatsAppje sturen, YouTube kijken of je tijdlijn checken is geen probleem via dit netwerk, maar doe bijvoorbeeld niet je bankzaken via een openbaar WiFi netwerk.

Let wel op dat een openbaar WiFi netwerk NIET veilig is. Doe dus niet je bankzaken via openbare WiFi

Voorkom onnodig dataverbruik / data besparen

Als je goedkoop wilt internetten is het belangrijk dat je niet onnodig data verbruikt. Met data besparen wanneer het kan, is natuurlijk niets mis! Hiervoor hebben wij ook een aantal tips:

  1. Voorkom dat apps op de achtergrond data verbruiken. Als je apps niet goed afsluit, blijven ze verversen, terwijl jij er helemaal niet naar kijkt. Onnodig zonde. Sluit apps dus helemaal af.
  2. Maak zoveel mogelijk gebruik van mobiele sites of apps. Deze verbruiken een stuk minder data dan volledige websites.
  3. Een goede voorbereiding is het halve werk (geld). Open via een openbaar wifi netwerk alvast de pagina’s of artikelen die je op een ander moment wilt gaan lezen. Ze zijn al ingeladen dus kosten geen extra data meer op het moment dat je ze gaat lezen.
  4. Leeg je cache niet te vaak. Dit is het ‘geheugen’ van je browser. Als je bijvoorbeeld vaak op bepaalde pagina’s komt, hoeft je telefoon de afbeeldingen hierop niet steeds in te laden, omdat deze uit de cache (het geheugen) worden gehaald.

Heb jij nog tips op goedkoop te internetten op je mobiel? Deel ze met ons en alle lezers!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zeventien + negen =