Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Goedkoop internet bellen

Internet bellen wordt steeds vaker gedaan. Sowieso is het gebruik van de mobiele telefoon in combinatie met mobiel internet sterk gegroeid. Dit komt uiteraard door de vele alternatieven die er momenteel allemaal bestaan. In dit bericht bespreken wij de verschillende mogelijkheden.

Mobiel internet bellen

Goedkoop internet bellen wordt gedaan via een laptop of tablet, maar natuurlijk is het ook mogelijk met je mobiel. Het enige wat je dan moet doen is een app installeren, soms staat deze zelfs al op de smartphone. Meestal zijn deze apps gratis, soms is er een proefperiode waarna je na een bepaalde tijd een x bedrag moet betalen. Dit is zelden een hoog bedrag en kost het slechts een paar centen.

Bellen via internet

Natuurlijk is het voordelig om via internet te bellen omdat de meeste mensen gebruik maken van Wi-Fi. Daarnaast hebben veel mensen tegenwoordig een grote databundel en minder belminuten omdat ze veel gebruik maken van mobiel internet. Het is dan uiteraard voordeliger om via internet te bellen. Ga er dus niet van uit dat deze diensten helemaal gratis zijn omdat je wel data verbruikt, mits je gebruik maakt van een Wi-Fi netwerk. Wanneer je 4 minuten met WhatsApp belt kost dit 1 MB. De contactpersoon met wie je wilt bellen moet uiteraard hetzelfde programma of dezelfde app gebruiken anders is het niet mogelijk. Daarnaast is het geluid ook anders en kan de verbinding wat kraken (afhankelijk van de internetverbinding 3G/4G), in de toekomst zal dit natuurlijk verminderen omdat de technologie zal verbeteren.

Bellen met WhatsApp
Wij hebben eerder al een post geschreven over het bellen met WhatsApp. Deze optie bestaat nog niet heel lang en is een extra functie die WhatsApp heeft toegevoegd aan het chatten. Naast het versturen van tekst, foto’s video’s en spraakberichten is het nu dus ook mogelijk om te bellen met een WhatsApp contact. Dit werkt heel simpel, je hoeft alleen maar op het bel-icoontje naast de afbeelding van je contactpersoon te drukken en degene wordt gebeld. Maak je gebruik van een Wi-Fi netwerk dan zijn er geen kosten aan verbonden en anders worden er MB’s in mindering gebracht.

Bellen met Viber
Ook Viber is een aparte mobiele app waarmee je gratis via internet kunt bellen. Met deze app kun je ook berichten versturen. Het lijkt dus erg veel op WhatsApp alleen is deze app veel minder bekend.

Videobellen

Bellen met Facetime
iPhone gebruikers kunnen gebruik maken van Facetime. Dit is eigenlijk nog geavanceerder omdat je dan de persoon met wie je belt ook daadwerkelijk ziet. Het enige nadeel is dat deze app dus niet voor elke smartphone bezitter toegankelijk is. Naast Facetime bestaat Google Hangouts en Skype.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 3 =