Written by medewerker365

Goedkoop internationaal bellen

Als je naar het buitenland belt wil je zo weinig mogelijk geld kwijt zijn. Niemand zit te wachten op een hoge telefoonrekening. Er zijn verschillende opties om goedkoop te bellen naar het buitenland. Deze opties worden besproken in deze blog. Wil je goedkoop internationaal bellen? Lees dan snel verder.

Met Budget Mobiel, Simpel en Youfone kun je nu onbeperkt bellen in Europa

Goedkoop internationaal bellen

Bellen vanuit Nederland naar een ander EU-land valt helaas niet onder de EU-regeling ‘Roam like at home’. Omdat je gewoon gebruik maakt van je Nederlandse provider, is er geen sprake van roaming. Het maximale beltarief binnen de EU is tegenwoordig maar € 0,23 per minuut. Buiten de EU is er geen maximaal beltarief. Providers mogen buiten de EU rekenen wat ze willen. Er zijn een aantal providers specifiek gericht op bellen naar het buitenland. Zij geven per land aan wat het tarief is. Wil je goedkoop internationaal bellen? Vergelijk vooraf de tarieven voor dat desbetreffende land. Dat kun je doen op de websites van de aanbieders hieronder!

Bellen met Prepaid simkaarten

Met een prepaid kaart naar het internationaal bellen is een optie, maar dit is wel erg duur. Een prepaid simkaart is beter geschikt als je alleen in Europa wilt bellen en SMS’en. Door allerlei verborgen kosten, is je beltegoed er binnen no time doorheen wanneer je belt in een land buiten de EU.

Prepaid ProviderBellenSMSper MBGratis
Beltegoed
per sec /
per min
 
Simyo€0,10€0,103 cent€7,50per secondeBestellen

KPN€0,30€0,162,4 cent€10,-per secondeBestellen
AH Mobiel
(Bij opwaardering €10,-)
€0,30€0,203,5 cent€5,-per secondeBestellen

Tips om je belkosten te beperken

  • Op zee gelden de maximale beltarieven niet. Je bevindt je dan in internationale wateren. Je betaalt in dit geval vaak de hoofdprijs. Dit geldt zelfs als je tussen 2 EU-landen vaart.
  • Providers verdelen de wereld in zones. Check vooraf in welke zone je reisbestemming valt. Vooral voor landen buiten de EU kunnen hier grote verschillen tussen zitten.
  • Kosten voor bellen buiten de EU komen meestal boven op de kosten van je abonnement. De minuten die je in het buitenland gebruikt, gaan niet uit je bundel en worden apart afgerekend.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

negen − 3 =