Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Goedkoop bellen? Met deze tips verlaag je je kosten

Veel mobiele bellers, betalen te veel voor het gebruik van een mobiele telefoon of smartphone. Dit komt doordat er vaak niet op deze kostenpost gelet wordt omdat het toch automatisch van je rekening wordt afgeschreven. Bij prepaid kun je tegenwoordig zelfs je tegoed automatisch laten opwaarderen, waardoor men gemakkelijk wordt met de kosten. Wil jij wel goedkoop bellen? Je kunt meer besparen dan je denkt. Onderstaande tips zullen je hierbij helpen!

Goedkoop bellen met prepaid of een sim only abonnement?

In je zoektocht om zo goedkoop mogelijk te bellen, bespaar je de meeste kosten als je kiest voor een aansluiting die het beste bij jouw gebruik past! Hieronder leggen we uit wat de voor en nadelen zijn van een prepaid simkaart en een sim only abonnement. Goedkoop bellen doe je namelijk met de aansluiting die het beste bij jou past.

Goedkoop bellen met een prepaid simkaart

Met een prepaid simkaart ben je het meest bewust van jouw telefoonkosten. Dit komt doordat je alleen kunt bellen vanuit het tegoed dat je bewust hebt opgewaardeerd. Deze optie is geschikt voor als je weinig of zeer onregelmatig belt. Er zijn meerdere providers die tegenwoordig nog goedkope prepaid simkaarten aanbieden. Een prepaid simkaart klinkt misschien onvoordelig en ouderwets, maar de goedkope prepaid bundels hebben hier een nieuw leven ingeblazen. Met een prepaid belbundels kun je heel goedkoop bellen. Je betaalt soms maar 2 cent per belminuut (zoals bij de belbundel 500 van AH mobiel, voor slechts €10,-), terwijl je voor een losse belminuut nergens minder dan 9 cent betaalt. Ook bestaan er goedkope bundels voor sms en internet, of kun je alle diensten combineren in een combinatie bundel.

Goedkoop bellen met een sim only abonnement

Een sim only abonnement is aantrekkelijk wanneer je goed weet wat jouw gebruik is, wat betreft internet, bellen en sms’en. Op basis hiervan kun je een goedkoop sim only abonnement uitkiezen. De voordelen van een goedkope sim only is dat je maandelijks precies weet wat je uitgeeft, zolang je binnen je bundel blijft. Vergeleken met prepaid betaal je relatief weinig voor belminuten, sms en internet en bij de meeste providers kun je het abonnement ook maandelijks naar boven of naar beneden schroeven. Dit is heel handig wanneer je een bepaalde maand minder in Nederland bent, of wanneer je merkt dat je maandelijks toch meer nodig hebt dan waaruit jouw abonnement bestaat. Sommige sim only’s zijn zelfs volledig onbeperkt, tegen een bepaalde maandprijs (bij Robin Mobile al vanaf €19,95).

Kies voor een ‘ruime’ bundel

Wanneer je kiest voor een belbundel of sim only abonnement om goedkoop te bellen, is het verstandig om voor een bundel te kiezen waar je ruim genoeg aan hebt. Het is namelijk goedkoper als je iedere maand een aantal belminuten overhoudt, dan wanneer je buiten je bundel om extra belminuten moet gaan betalen. Als je bundel op is, betaal je bij de meeste providers zeer hoge tarieven voor je belminuten. Dit is zonde van je geld.

Laat je niet verleiden door de abonnements- of bundel naam

Sommige providers weten hun aanbod goed te verpakken met aantrekkelijke bundel namen of slogans. Ook wordt er vaak een bundel gemarkeerd als ‘meest’ gekozen. Dit klinkt heel aantrekkelijk, maar uiteindelijk ben je alleen geholpen met een abonnement dat past bij jouw gebruik. Daarnaast zijn onbeperkte abonnementen nooit echt onbeperkt. Er geldt tot op heden altijd een fair use policy op onbeperkte bundels. Hierover later meer.

Je kunt ook gratis bellen!

Gratis bellen is mogelijk via het internet! Zo kun je tegenwoordig via WhatsApp gratis met elkaar bellen wanneer je beide verbonden bent met internet. Dit kan al langer met diensten zoals Skype en Facetime. De kwaliteit hiervan is echter minder goed dan wanneer je via het netwerk met elkaar belt. Bellen via internet hapert en stoort regelmatig. Ook kan je internetverbinding storen, waardoor het niet handig is om volledig afhankelijk te zijn van bellen via internet. Daarnaast zijn er providers waarbij je gratis kan bellen naar andere klanten van dezelfde provider. Dit kan onder andere bij Lebara en Lyca.

Hergebruik je smartphone

Veel telecomproviders bieden abonnementen aan in combinatie met een ‘gratis’ mobiele telefoon. Dit klinkt vaak erg aantrekkelijk, maar onthoud goed dat je deze telefoon eigenlijk op afbetaling koopt. Maandelijks betaal je een bedrag wat bestaat uit de kosten voor je smartphone + de kosten voor je gebruik. Hierdoor is deze vorm eigenlijk nooit het goedkoopst. Loopt je abonnement af en kan je telefoon nog wel een ronde mee? Kies dan voor een goedkope sim only of prepaid kaart. Heb je wel een nieuwe smartphone nodig? Dan is het vaak goedkoper om deze los te kopen en hier een sim only abonnement op maat bij te kiezen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × twee =