Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Goedkoop bellen naar vaste telefoon, zo werkt dat!

Nog steeds betalen heel veel consumenten onnodig veel aan hun (mobiele) telefoon kosten. Dat is jammer, want er zijn veel manieren om goedkoper te bellen. In dit blogje gaan we je uitleggen hoe je voortaan goedkoop belt naar de vaste telefoon. Je kunt zowel met mobiel als met een vast nummer goedkoop bellen naar een vaste telefoon, zolang je maar het juiste abonnement hebt.

Waarom wil je goedkoop bellen naar een vaste telefoon?

Goedkoop bellen naar een vast nummer kan heel belangrijk zijn voor mensen of bedrijven die nog heel veel via de telefoon regelen. Waarschijnlijk is het vooral voor kleine en/of startende bedrijfjes erg handig om geld te besparen door naar de vaste telefoon te bellen. Voor mensen die ook nog graag de vaste telefoon in ere houden, kunnen de tips om goedkoop naar de vaste telefoon te bellen ook heel nuttig zijn

Er is een verschuiving zichtbaar van de vaste telefonie naar mobiel bellen. Niet heel gek, want je zal waarschijnlijk ook aan jezelf merken dat je de vaste telefoon steeds minder vaak gebruikt. Veel mensen doen hem zelfs de deur uit en jong volwassenen die uit huis gaan halen zelfs geen vaste telefoon meer in huis. Heel logisch, want de mobiele telefoon maakt de vaste huistelefoon vrijwel overbodig. Is dat ook zo op het gebied van kosten? Is mobiel bellen niet veel duurder? Dat leggen we hieronder uit.

Goedkoop bellen met de vaste telefoon

Als je mét een vaste telefoon belt, bel je goedkoper naar een ander vast nummer dan naar een ander mobiel nummer. Dit betekent echter niet dat bellen met mobiel naar vast veel duurder is. Dit is echt volledig afhankelijk van welk abonnement (of prepaid) je voor je mobiele telefoon hebt, of welk abonnement je eventueel voor een vaste telefoon hebt.

Bellen vanaf een vast nummer naar de vaste telefoon

Goedkoop bellen naar een vaste telefoon vanaf een vaste nummer, kan zelfs gratis zijn! Bij bepaalde alles in 1 abonnementen, of andere combinatie abonnementen voor de vaste diensten, zit de vaste telefoon hier soms gratis bij. Je aansluiting kost dan niets. Met bepaalde abonnementen kun je vervolgens ook nog gratis bellen, naar vast en/of mobiel. KPN BelVrij Altijd is zo’n voorbeeld. Met dit abonnement bel je gratis vanaf een vast nummer naar zowel mobiel als vast.
Bij andere providers zie je ook vaak dat bellen naar een vast nummer, vanaf de vaste lijn goedkoper is dan bellen naar een mobiel nummer. Je kunt vaak al voor minder dan €0,10 per minuut naar de vaste lijn bellen.

Goedkoop mobiel bellen naar de vaste telefoon

Mobiel bellen was voorheen nog vrij duur. De vaste telefoon was toen echt een stuk goedkoper. Door de opkomst van de mobieltjes zijn de prijzen voor mobiel bellen (net als mobiel internet en SMS) enorm gekelderd. Hierdoor kun je tegenwoordig ook soms zelfs bijna gratis bellen, naar zowel mobiel of vast. Tarieven voor goedkoop bellen vanaf mobiel maakt geen onderscheid tussen bellen naar een vast of mobiel nummer. Tarieven voor beiden zijn gelijk. Echter kun zelfs bij de goedkoopste sim only abonnementen echt bijna gratis bellen! Bij sommige providers kun je al met een abonnement voor €10,- per maand onbeperkt bellen en krijg je er ook nog een bepaald tegoed aan SMS en data bij!

Tips voor goedkoop bellen

Wanneer je wilt goedkoop bellen naar een vast of mobiel nummer, is het altijd belangrijk dat je bij het afsluiten van een abonnement of prepaid bundels (zowel vast als mobiel) ervoor zorgt dat je op de volgende punten let:

  • Pas je abonnement aan op je gebruik: Een te groot abonnement zorgt ervoor dat je betaalt voor tegoed dat je niet gebruikt (zonde) en een te klein abonnement zorgt ervoor dat je buiten je bundel moet gaan bellen (hiervoor rekent de provider extra kosten, ook zonde).
  • Let goed op de starttarieven van de providers! Vaak rekenen providers die goedkope beltarieven aanbieden, wel een starttarief. Dit zorgt ervoor dat bellen alsnog duur uitvalt. Wil je goedkoop bellen? Kies dan voor zo’n laag mogelijk starttarief in combinatie met goedkope belminuten.
  • Laat je voicemail niet aanstaan als je naar het buitenland gaat, dit voorkomt extra hoge rekeningen.
  • Zekerheid over je kosten? Met prepaid bundels kun je nooit meer geld opmaken als dat je hebt opgewaardeerd.
  • Stel bij je sim only abonnement een belplafond in, als dit mogelijk is. Je krijgt dan een melding als je bijna door je tegoed heen bent, of je kunt niet meer bellen als je tegen je plafond aan zit. Dit bespaart hoge kosten!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + vijf =