Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Goedkoop bellen, gesprekskwaliteit minder

Bellen via internet ook wel VoIP bellen (Voice over IP) genoemd, heeft een slechtere kwaliteit dan bellen via de vaste lijn.

Goedkoop bellen

De goedkoopste manier om te bellen is momenteel internet bellen, of eigenlijk het bellen via een wifi verbinding. Dit kan met je PC, laptop, tablet of smartphone zolang je maar het juiste programma of de juiste app gebruikt en je contactpersoon hetzelfde programma gebruikt. Wij hebben al een bericht geschreven over Goedkoop internet bellen en gaan in dit bericht dieper in op de kwaliteit van de gesprekken in vergelijking met bellen via het vaste net.

Uit onderzoek gebleken

Op NU.nl verscheen er vandaag een bericht over dit onderwerp. Uit onderzoek van een speciaal onderzoeksbureau is namelijk gebleken dat het bellen via internet inderdaad van minder goede kwaliteit is dan bellen via het vaste net. Uit het bericht komt naar voren dat de verbinding via internet later tot stand komt, maar daarnaast wordt ook de slechte gesprekskwaliteit genoemd. Hoe lang het duurt voordat je daadwerkelijk het gesprek met je contactpersoon kunt voeren is afhankelijk van de aanbieder, maar soms kan het wel 10 seconden duren. Dit is erg lang wanneer je het vergelijkt met bellen via het vaste net, waarbij er slechts in één seconde verbinding wordt gemaakt. Zit je bij Tele2 dan heb je de beste aanbieder volgens het onderzoek, daarna volgen Ziggo en Het Net.

Wat is de oorzaak

Hoe kan de verbinding via internet slechter zijn? Als eerste komt het doordat de verbinding niet via de masten van netwerken gaat, maar via Wi-Fi verloopt. Het is afhankelijk van je provider hoe goed de gesprekskwaliteit en de totstandkoming van deze verbinding is. Daarnaast kan jouw bereik wel goed zijn, maar is het bereik van je contactpersoon slecht. Tot slot kan de wifi verbinding ook nog overbezet zijn. Ongeveer drie miljoen huishoudens in Nederland bellen via het internet. Heb je er geen bezwaar tegen dat het wat langer duurt voordat je iemand aan de lijn hebt en dat de verbinding niet kraakhelder is dan blijft internet bellen toch de goedkoopste optie wanneer je gebruik kunt maken van een wifi verbinding.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *