Written by Donat

Drie redenen om een sim only abonnement af te sluiten

Steeds meer mensen kiezen ervoor een sim only abonnement af te sluiten om te kunnen bellen, sms’en en internetten op hun smartphone. Loopt jouw huidige abonnement bijna af en twijfel je erover om een sim only abonnement af te sluiten? Lees dan in dit artikel welke drie redenen je kunt hebben om dit telefoonabonnement af te sluiten en het abonnement met toestel links te laten liggen.

Je wil je oude toestel houden

Het is interessant om een abonnement met toestel af te sluiten als je een nieuwe telefoon nodig hebt of gewoon een nieuw toestel wil hebben. Ben je echter nog tevreden over je oude telefoon en heb je echt geen nieuw toestel nodig? Dan is het zonde om een abonnement met nieuwe telefoon af te sluiten en hier onnodig hoge kosten voor te betalen. In dit geval kun je beter kiezen voor een sim only abonnement, aangezien je dit abonnement kunt combineren met je oude telefoon. Zeker een aanrader als je jouw oude telefoon juist zo fijn vindt en echt geen nieuw toestel wil, aangezien je dan weer helemaal aan een nieuwe telefoon moet wennen.

Je wil geld besparen op je telefoonabonnement

Een andere reden om een sim only abonnement af te sluiten, is omdat je in dit geval veel geld kunt besparen op je telefoonabonnement. Kies je voor een abonnement met toestel, dan betaal je maandelijks ook de kosten van dit toestel. Hierdoor kan je abonnementsprijs oplopen met enkele tientallen euro’s per maand, wat een beetje zonde is als je niet echt een nieuwe telefoon nodig hebt. Kies je voor een sim only abonnement, dan gebruik je gewoon je oude telefoon en bespaar je tientallen euro’s per maand. Per jaar komt dit neer op een besparing van enkele honderden euro’s en met een abonnement van twee jaar is de besparing nog hoger.

Heb je wel een nieuwe telefoon nodig? Dan is het nog altijd goedkoper om de telefoon los te kopen en hier een sim only abonnement bij af te sluiten. In dit geval betaal je namelijk geen rente over de kosten van de telefoon, maar ben je enkel geld kwijt aan de aankoopprijs van het toestel. Het is een grote eenmalige investering, maar deze investering is uiteindelijk wel lager dan de totale kosten van een abonnement met toestel.

Je wil geen verkapte lening afsluiten

Veel mensen weten het niet, maar een telefoonabonnement met gratis telefoon is eigenlijk een soort verkapte lening. Dit betekent niet alleen dat je rente betaalt over de kosten van jouw nieuwe telefoon bij een maandelijks abonnement, maar ook dat je in feite geld leent om een nieuwe telefoon aan te kunnen schaffen. Wil je geen rente betalen of vind je het niet fijn om een lening af te sluiten? Dan kies je voor een abonnement zonder toestel. Je voorkomt op deze manier niet alleen dat je hoge rentekosten betaalt, maar ook dat je (onnodig) een lening afsluit om met een nieuw toestel te kunnen bellen, sms’en en internetten.

Wil je het beste sim only abonnement afsluiten? Sluit dan niet zomaar een abonnement af, maar vergelijk de diverse abonnementen van de verschillende sim only providers eerst eens met elkaar. Zo vind je niet alleen het goedkoopste abonnement, maar ook het abonnement dat het beste bij jou past.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − zes =