Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Bellen in het Buitenland wordt in 2016 toch niet goedkoper!

Eigelijk zouden de tarieven binnen de Europese Unie na dit jaar gelijk worden getrokken en net zoveel kosten als bellen in eigen land maar daar steken grote telecom providers een stokje voor.
De grote providers willen deze “cash cow” niet zomaar opgeven en een lobby heeft succes. De grote plannen zullen hoogstwaarschijnlijk niet worden doorgevoerd maar er zullen zoals NOS gezegd heeft “enkele fooitjes” overblijven.

Een mobiel belletje naar het thuisfront of het nieuws bekijken op jouw vakantie bestemming, hoort tegenwoordig standaard bij bijna ieder zijn vakantie. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om een WiFi spot op te zoeken maar verschillende mensen maken toch “even verbinding” of bellen toch “even snel” naar het thuisfront. Jammer genoeg zijn de tarieven voor zowel bel als internet verbinding in het buitenland erg duur. Vorig jaar stond er eindelijk iemand op om een stokje te steken voor de overdreve dure tarieven. Europees Commisaris Neeli Kroes heeft letterlijk gezegd: “We should not be ripped off”.

Vanaf 2016 zou roaming worden afgeschaft en bellen in heel europa hetzelfde gaan kosten maar nu lijkt van dat plan niets terecht te komen. Dit komt met name door de telecombedrijven in vooral de zuidelijke landen van Europa als Frankrijk, Italie en Spanje. In deze landen verdienen de telecombedrijven enorm veel geld aan bellende toeristen. Deze bedrijven willen natuurlijk niet zomaar winst inleveren! Wil je als nog goedkoper bellen naar het buitenland? Kijk dan op onze website naar het desbetreffende land waarnaar jij wilt bellen.

Wat worden nu de afspraken?

Waarschijnlijk worden vanaf 2016 de volgende regels ingesteld:

  • Maximaal 40 minuten bellen PER JAAR voor dezelfde prijs als thuis
  • Maximaal 40 SMS berichten PER JAAR
  • Maximaal 80 MB internet PER JAAR

Dit zijn natuurlijk aantallen dat veel mensen PER DAG of PER PAAR DAGEN gebruiken!

Erg jammer allemaal maar om er toch positief bij in te staan, het is een begin. Hopelijk worden de plannen nog wat positiever aangepast. Wij houden jullie op de hoogte!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vijf × vier =