Written by Team Goedkoopbellennaar.nl

Belverbod op de fiets

Onze smartphone zit soms bijna letterlijk aan onze hand geplakt. Al zitten we in de auto of op de fiets we kunnen haast niet zonder. Op de fiets gebruiken we vaak een app, zoals WhatsApp en de nieuwste rage de “Pokemon Go” app. Juist deze laatste app is buiten te gebruiken, maar in het verkeer is dit niet altijd verstandig. Is een verbod voor het gebruiken van je mobiel op de fiets in de praktijk haalbaar?

Ongelukken door bellen en appen in het verkeer

Het kabinet laat onderzoeken of er een verbod op mobiel bellen en appen mogelijk is, zegt de NOS. Volgens minister Schultz gebeuren er veel ongelukken op de fiets, met name onder jongeren, waarbij een mobiele telefoon een rol heeft gespeeld. In Denemarken en landen in Zuid-Europa zijn dit soort verboden al van kracht, maar het is de vraag of zo’n verbod ook in de praktijk te handhaven is. Het lijkt er op dat een verbod niet zoveel zin heeft en daarom is er nog geen verbod in ons land. Eerder heeft de minister jongeren geprobeerd te waarschuwen via lessen op scholen maar dit heeft niet veel uitgemaakt. Omdat er tot op heden nog niet veel aan het bel- en appgedrag op de fiets veranderd is komt er nu waarschijnlijk toch een verbod. De Fietsersbond ziet zo’n verbod niet echt zitten, zij denken dat grote campagnes waarbij fietsers op de risico’s worden gewezen wel zullen helpen. Denk hierbij aan de “BOB campagne” die wel degelijk heeft geholpen.

Voor ons is het in ieder geval duidelijk dat het gevaarlijk is om je mobiel te gebruiken in het verkeer. In Amerika is er al iemand in een boom gereden tijdens het spelen van Pokemon Go in de auto en zij zal niet de laatste zijn. Zet je auto of fiets dus even aan de kant en bekijk de goedkoopste opties om naar mobiele nummers te bellen op deze pagina.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

drie × vier =