Written by admin

Bellen naar het buitenland: hoe zit dat?

Als je geliefde, familie, vrienden of zakelijke relaties in het buitenland wonen/zijn, wil je geen godsvermogen betalen voor bellen naar het buitenland. Hoe kun je het goedkoopste naar het buitenland bellen? Wij zochten het voor je uit in dit bellen buitenland artikel!

Bellen naar het buitenland via prepaid simkaarten

De meest populaire vorm van bellen naar het buitenland is via prepaid simkaarten. De goedkoopste prepaid providers binnen Nederland hoeven niet per se ook het goedkoopst te zijn voor bellen naar het buitenland. Binnen de Europese Unie zijn de tarieven sinds 2019 maximaal € 0,23 per minuut. Buiten de EU mogen providers rekenen wat ze willen. Wil je dus bellen naar het buitenland? Wij hebben voor veel landen uit de EU en daarbuiten, de goedkoopste tarieven op een rijtje gezet. Bekijk ze op onze goedkoop bellen naar het buitenland? pagina.

Bellen binnen de EU via sim only

Waar je sinds juni 2017 hetzelfde tarief als in Nederland betaalt wanneer je vanuit een ander EU-land belt, is dit niet het geval wanneer je vanuit Nederland naar het buitenland belt. Je maakt nog gebruik van je Nederlandse provider, waardoor de Europese regeling ‘Roam like at home’ niet van toepassing is. Toch heeft de Europese commissie een regeling getroffen. Sinds mei 2019 zijn de beltarieven binnen de EU verlaagd naar maximaal € 0,23 per minuut. Dit heeft de Europese commissie gedaan, omdat de beltarieven enorm verschilden. Let op: Noorwegen, Turkije, Zwitserland, Monaco, Andorra en Gibraltar behoren niet tot de Europese Unie. Hier zijn de gunstige EU-regels dus niet van toepassing.

Bellen buiten de EU via sim only

Buiten de Europese Unie kun je veel makkelijker tegen een hoge telefoonrekening aanlopen. Een maximum beltarief bestaat hier niet. Net als bij prepaid simkaarten mogen providers gewoon rekenen wat ze willen. Deze kosten komen bovenop de kosten van je abonnement. De belminuten naar het buitenland gaan niet uit je bundel, en worden apart afgerekend. Bekijk vooraf dus altijd goed de tarieven, om een hoge telefoonrekening te voorkomen.

Bellen naar het buitenland via een belkaart

Met een belkaart naar het buitenland bellen is een optie, maar dit is wel erg duur. Door allerlei verborgen kosten, zoals verbindingskosten en onderhoudskosten, is je beltegoed er binnen no time doorheen. Het is onduidelijk hoe lang je kunt bellen met welk geld. Wij adviseren dan ook niet om een belkaart te gebruiken voor het bellen naar het buitenland.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + 7 =